De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

venkel met ham en gorgonzola

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een klassieker ‘ombouwen’ tot een nieuwe klassieker, daar houden we van! Een romige variant op de klassieke witlofgratin is deze venkelgratin. Heel verrassend met de zachte gorgonzola.

 venkel met ham en gorgonzola

bij- of hoofdgerecht (6-4 personen)

4 kleine venkelknollen
250 g dunne plakjes gekookte achterham (zo groot als de partjes venkel)
50 ml volle melk
100 ml slagroom
100 g gorgonzola
100 g verse roomkaas
3 el Parmezaanse kaas, geraspt

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snijd elke venkelknol in de lengte in vieren. Snijd het venkelgroen grof. Kook de venkelpartjes in kokend water met zout in ± 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal.

Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper. Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht
± 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen. Lekker met aardappelpuree of pasta.

Bereiden ± 20 min.  / Oven ± 20 min.
p.p. ± 465 kcal

*Dit recept verscheen eerder in delicious.

gegratineerde venkel-delicious