nr.1 foodmagazine

Wie zoet is krijgt lekkers: 8x bakken voor Sint

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sinterklaas is het beste excuus om lekker te bakken. Bovendien gaat niets boven de geur van speculaaskruiden in huis. Daarom delen we onze favoriete zoete sinterklaasrecepten. Van traditionele gevulde speculaas tot tarte tatin met marsepein en hele bijzondere kruidnoten. Aan de slag!

Geen tijd om zelf te bakken? Wij hebben getest welke kruidnoten in de supermarkt het lekkerst zijn!

8x Sinterklaas recepten

speculaaswafels met kaneelroom
Trek in zoet? En zin in de geur van warme specerijen in huis? Maak dan deze heerlijke speculaaswafels met kaneelroom! Het snelle wafelbeslag is zo gemaakt en wanneer je tijd over hebt kun je de wafels door gesmolten chocolade halen. Heel lekker voor erbij: sinaasappel-chocomelk.
naar recept
speculaaswafels-delicious
kruidnoten met chocolade en abrikozen-mandarijnmarsepein
Er zijn maar weinig mensen die kruidnoten (of zijn het toch pepernoten?) met chocolade kunnen weerstaan. Vul ze met abrikozen-mandarijnmarsepein en ze worden echt gevaarlijk lekker! Ook leuk om te maken als schoencadeautje. 
Nog meer bakken voor sint? Nog zes van onze favorieten!
naar recept
speculaasswirls met pruimen en walnoten
Iets lekkers bakken voor Sinterklaas? Deze speculaasswirls zijn een soort speculaaskoekjes, gevuld met pruimen en walnoten.
Iets anders met speculaas maken? Maak dan ook eens deze speculaaswafels met kaneel.
naar recept
gevulde anijskoekjes met gekonfijte gember
Bij het bakken van deze gevulde anijskoekjes komen de meest fijne geuren van speculaaskruiden je huis in. Je zou bijna denken dat het 5 december is…
We hebben ook een heerlijk recept voor Italiaanse anijskoekjes met olijfolie en witte wijn.
naar recept
tarte tatin met peren, marsepein en chocolade
Bij deze tarte tatin leg je peren op een heerlijke sticky bodem van marsepein en chocolade met zeezout. Mm… om je vingers bij af te likken!
naar recept
tarte tatin met peren-delicious
speculaasdeeg voor gevulde speculaas
Gevuld speculaas is een heerlijk kruidige verwennerij. In november en december overal verkrijgbaar, maar speculaasdeeg zelf maken is makkelijk en nóg lekkerder.
Ook heel lekker als de sint weer in het land is: gevulde anijskoekjes met gekonfijte gember.
naar recept
speculaasdeeg spijs | delicious
speculaasijs met dunne wafels
Tijdens de weken voor Sinterklaas staat er al snel een grote schaal homemade speculaas op tafel. Maar die gevulde speculaas kennen we inmiddels wel. Wij gaan dit jaar buiten de gebaande paden en maken dit speculaasijs! Want ijs kan altijd toch?
naar recept
speculaasijs met dunne wafels
amandel-speculaastaart
Sinterklaas in het land? Speculaas en pepernoten komt u maar! Deze amandel-speculaastaart met laagjes is een echte showstopper en ook nog eens gruwelijk lekker. Leuk voor een verjaardag en natuurlijk Sinterklaasavond. En geloof ons: hij is écht niet zo moeilijk om te maken.
Maak ook eens deze speculaasswirls met pruimen en walnoten!
naar recept
speculaastaart
speculaastaart