Alle keukenpieten verzamelen, want Sinterklaas is het beste excuus om lekker te bakken! Van kleine tot grote kinderen: iedereen zwicht voor de geur van versgebakken, knapperige speculaasjes. Pakjesavond is niet compleet zonder een flinke portie zelfgemaakte kruidnoten en het liefst vinden we in iedere hoek iets Sint-achtigs zoets. Daarom doen we je onze favoriete zoete sinterklaasrecepten cadeau!
Van traditionele gevulde speculaas, vegan spijs (ook lekker voor de kerstdagen) tot tarte tatin met marsepein en warme appeltjes met koekkruiden en ijs. Het mag klassiek, maar het hoeft niet! Probeer eens iets nieuws en bak er op los.
Speculaas, je hebt deze heerlijke koekjes in allerlei soorten en maten. We vroegen onze culi redacteur Dosia om Hollands speculaas onder de loep te nemen. Zo ontstond er een heerlijk kruidig basisdeeg, waar je naar hartenlust mee kunt variëren. delicious. geeft je de beste tips & tricks voor het bakken van speculaas. Bekijk de video maar! Met dit deeg kun je alle variaties maken, experimenteer ermee en voeg je eigen lievelinsspecerij toe. Ook qua vormpjes kun je eindeloos variëren, er zijn zoveel leuke te koop. Als je de koekjes dunner of dikker maakt, pas dan de oventijd aan!
Zoals de naam al zegt, heeft taaitaai een bijzondere textuur. Een mok warme chocolademelk erbij en je bent klaar voor ’t heerlijk avondje! Met dit recept van Rutger van den Broek begin je 1 dag van tevoren. Ook heel lekker voor de feestdagen: gepofte appels gevuld met kruidkoek, amandelspijs en vanille-saus.
Trek in zoet? En zin in de geur van warme specerijen in huis? Maak dan deze heerlijke speculaaswafels met kaneelroom! Het snelle wafelbeslag is zo gemaakt en wanneer je tijd over hebt kun je de wafels door gesmolten chocolade halen.
Heel lekker voor erbij: sinaasappel-chocomelk.
kruidnoten met chocolade en abrikozen-mandarijnmarsepein
Er zijn maar weinig mensen die kruidnoten (of zijn het toch pepernoten?) met chocolade kunnen weerstaan. Vul ze met abrikozen-mandarijnmarsepein en ze worden echt gevaarlijk lekker! Ook leuk om te maken als schoencadeautje.
Iets lekkers bakken voor Sinterklaas? Deze speculaasswirls zijn een soort speculaaskoekjes, gevuld met pruimen en walnoten. Iets anders met speculaas maken? Maak dan ook eens deze speculaaswafels met kaneel.
Bij het bakken van deze gevulde anijskoekjes komen de meest fijne geuren van speculaaskruiden je huis in. Je zou bijna denken dat het 5 december is…We hebben ook een heerlijk recept voor Italiaanse anijskoekjes met olijfolie en witte wijn.
Gevuld speculaas is een heerlijk kruidige verwennerij. In november en december overal verkrijgbaar, maar speculaasdeeg zelf maken is makkelijk en nóg lekkerder.Ook heel lekker als de sint weer in het land is: gevulde anijskoekjes met gekonfijte gember.
Tijdens de weken voor Sinterklaas staat er al snel een grote schaal homemade speculaas op tafel. Maar die gevulde speculaas kennen we inmiddels wel. Wij gaan dit jaar buiten de gebaande paden en maken dit speculaasijs! Want ijs kan altijd toch?
Sinterklaas in het land? Speculaas en pepernoten komt u maar! Deze amandel-speculaastaart met laagjes is een echte showstopper en ook nog eens gruwelijk lekker. Leuk voor een verjaardag en natuurlijk Sinterklaasavond. En geloof ons: hij is écht niet zo moeilijk om te maken. Maak ook eens deze speculaasswirls met pruimen en walnoten!
Warme appeltjes, zoete amandelspijs en vanilleroomijs, dat is nog eens een zoete traktatie. De PX sherry geeft het nagerecht een extra zoete smaak en met de krokante koekkruimels is het feestje helemaal compleet. Heerlijk als winters dessert.