Hoe gezellig is het om op Moederdag samen te lunchen of brunchen? Het moment om tijd en aandacht voor elkaar te hebben én superlekker te eten. Want met een lunch of brunch kan eigenlijk alles.
Want houdt jouw moeder vooral van zoet of hartig? Pak je uit met eieren of bak je zelf scones? Mocht je nou – net als ons – niet kunnen kiezen, dan maak je een paar recepten, verdeel de gerechten in stukken en zet de tafel lekker vol.
En mocht je nog een last-minute cadeau zoeken, bestel dan de laatste delicious. of sluit een abonnement af! Dat valt sowieso in de smaak.
Alles voor een moederdag lunch
eggs benedict met parmaham en basilicumhollandaise
Eggs benedict is een absolute brunch-klassieker. Deze eggs benedict met parmaham is extra luxe! Natuurlijk door die heerlijk smeltende zoet-zoute parmaham, maar ook door de basilicum in de hollandaisesaus. De parmaham kan je trouwens vervangen door gerookte zalm. En wil je je eggs benedict liever vega? Dan serveer je ‘m met een handje geslonken spinazie. Wil je je eggs benedict met een echte Engelse muffin serveren?
naar recept
wentelteefjes met geroosterde aardbeien & tijm
Als je zin hebt om het voorjaar eens goed te vieren, vervult dit gerecht al je behoeften. En wie is er niet gek op wentelteefjes? We maken ze lekker extra luxe met zoete, warme aardbeien uit de oven, smeltend ijs en geurige tijm.
naar recept
hartige wafels met bacon en tomaatjes
Bak deze wafels zaterdag en serveer ze zondagochtend als verwenontbijt! Zin in zoet? Ga voor speculaaswafels met kaneelroom.
naar recept
ontbijtwafels met saffraan-venkelroerei en bacon
Alsof een wafel voor het ontbijt niet al luxe genoeg is, doen we er een schepje bovenop. Wat zeg je van krokante stukjes bacon door het wafelbeslag en saffraan-roerei met venkelzaad on the side? Dan weet je zeker dat je dag goed begint.
naar recept
scones met vanilleroom & rabarber-aardbeienjam
Fluweelzachte scones? Neem slagroom in plaats van boter en doe melk in het deeg! Eet de scones vers uit de oven of pak ze in als (moederdag)cadeautje. Zelf jam maken doe je zo.
naar recept
citroen-vanillescones met lemon curd
Janneke Philippi is totaal verknocht aan citroen sinds ze ze zelf plukte in een Spaanse gaard. De smaak is zo geweldig, maakt veel gerechten precies perfect en voegt juist aan zoet dat bijzondere frisse toe, vindt ze. Haar recept voor lemon curd en citroenscones is één grote lofzang! Maak ook eens: crumble met abrikozen, amaretti en mascarponeroom
naar recept
bananenbrood pancakes uit de blender
Makkelijker wordt het bijna niet, met deze bananenbrood pancakes uit de blender. Het enige wat je nodig hebt aan keukenapparatuur is een blender. Ingrediënten erin, blenden en bakken maar!
naar recept
Japanse soufflé pannenkoekjes
Soufflé pannenkoekjes: een kruising tussen een pannenkoek en soufflé. Het geheim? Meng flink wat geklopte eiwitten door je pannenkoekbeslag, zo worden ze lekker dik en súper fluffy.Probeer ook deze powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen.
naar recept
shakshuka met prei en spinazie
Gebruik evt. 2 koekenpannen als je meer dan 4 eieren wilt klaarmaken of doe het geheel in een ovenschaal en zet ze 12-15 min. in de oven op 170°C. Nog leuker is het om hiervoor eenpersoonspannetjes te nemen!
naar recept
brunchsalade met spinazie, gravad lachs en basilicum
Deze zalm-spinaziesalade is extra lekker door de grove mosterd, rode ui, basilicum, honing en citroen! Extra fijn: deze heerlijke salade staat binnen 20 min op tafel. Probeer ook eens deze salade van gepekelde kool en roquefort!
naar recept
sandwich met aubergine, burrata & rucola-salsa verde
Er gaat toch niks boven dikke plakken aubergine, nog warm en sappig van de marinade, op een rustiek stokbrood? Gescheurde stukken burrata erover, een paar lepels pittige salsa, en je hebt een crowd pleaser van hier tot Puglia.
naar recept
auberginesandwich met parmaham
Deze sandwich met aubergine, tomaat en mozzarella is het lekkerst op een dikke snee zuurdesem brood. Heb je weinig tijd? Vervang de aubergine door een restje gebakken of gegrilde groenten.Probeer ook deze snelle pizza met aubergine.
naar recept
croque monsieur à la Villa Augustus
Met deze croque monsieur van Villa Augustus kijk je een relaxte lunch recht in de ogen. De emmentaler en gruyère geven deze croque monsieur zo’n lekkere nootachtige smaak. Tip: In Villa Augustus staat hij ook vaak met kievietsbonencrème op de kaart.
naar recept
pompoenfrittata met salie
Een Italiaanse klassieker met een smokey touch. TIP: Deze pompoenfrittata is ook lekker met geitenkaas of spekjes.
naar recept
geroosterde tomatensoep met paprika en pesto
Zin in een goede geroosterde tomatensoep met paprika? In dit recept maak je alles zelf, inclusief de pesto. Wel zo lekker.
naar recept
Lees ook: Moederdag taart! 13x zoet om deze week voor je moeder te bakken