nr.1 foodmagazine

bananenbrood pancakes uit de blender

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 4 | brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht, ontbijt, ontbijtgerecht, zoet | | amerikaans | vegetarisch
Makkelijker wordt het bijna niet, met deze bananenbrood pancakes uit de blender. Het enige wat je nodig hebt aan keukenapparatuur is een blender. Ingrediënten erin, blenden en bakken maar!
totale tijd10 minuten

ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 80 g bruine suiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 50 g ongezouten boter , gesmolten, + extra voor in de pan
  • ter garnering: geroosterde hazelnoten, plakjes banaan, golden syrup, honing of agavesiroop

instructies

  • Doe voor het beslag alle ingrediënten behalve de boter, golden syrup, hazelnoten en extra banaan in een blender. Breng op smaak met een snufje zout en mix tot een glad beslag.
  • Verwarm een grote anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Vet de pan in met een beetje boter en bak de pannenkoeken in meerdere porties. Bak de pannenkoeken 2 minuten, tot kleine luchtbelletjes ontstaan. Draai ze om en bak nog een minuut. Leg apart en ga door met de rest van het beslag.
  • Serveer de pannenkoeken met de golden syrup, hazelnoten en extra banaan.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
recept en fotografie Warren Mendes