De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

brunchsalade met spinazie, gravad lachs en basilicum

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
lactosevrij
aantal 4 | bijgerecht, brunch, brunchgerecht | familietijd, feestelijk, voorjaar, weekend | | lactosevrij
Deze zalm-spinaziesalade is extra lekker door de grove mosterd, rode ui, basilicum, honing en citroen!
Extra fijn: deze heerlijke salade staat binnen 20 min op tafel.
Probeer ook eens deze salade van gepekelde kool en roquefort!
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 2 sneetjes ambachtelijk stokbrood
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 100 g babyspinazie
  • 1 rode ui, in ragfijne ringen
  • 100 g gravad lachs of gerookte zalm
  • 1 handvol basilicumblad
  • sap van ½ citroen
  • 1 tl grove Limburgse mosterd
  • 1 tl honing

instructies

  • Maal het stokbrood in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer tot kruim.
  • Verhit in de koekenpan 1 el olijfolie en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Breng op smaak met zeezout.
  • Verdeel de spinazie met de uiringen over een schaal of 4 glazen. Scheur de zalm grof en meng met de basilicumblaadjes door de salade.
  • Klop een vinaigrette van het citroensap, de rest van de olijfolie, de mosterd en de honing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besprenkel de salade met de citroendressing en bestrooi met het krokante kruim.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
TIP: smaakmakers als kappertjes, halfgedroogde tomaatjes en olijven zijn heerlijk om deze brunchsalade extra te verrijken. 
 
RECEPTEN & STYLING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI | BEWERKING: DOSIA BREWER.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
brunchsalade zalm delicious.