pompoenfrittata met salie

pompoenfrittata
vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht | doordeweeks, pasen, weekend | italiaans | vegetarisch
Een Italiaanse klassieker met een smokey touch. TIP: Deze pompoenfrittata is ook lekker met geitenkaas of spekjes.
voorbereiding25 minutes
oven20 minutes
totale tijd45 minutes

Kookgerei

  • ovenschaal van 20×30 cm

ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne parten
  • ½ flespompoen, geschild en in dunne plakjes
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden
  • 3-4 takjes salie, blaadjes geplukt
  • 6 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl pittig gerookte-paprikapoeder
  • 1 focaccia
  • venkel-rucolasalade, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de ui op halfhoog vuur ± 5 min. Voeg de pompoen, rozemarijn en salie toe en bak nog 10 min. mee op laag vuur. Schep regelmatig om.
  • Klop de eieren los in een kom en meng met de room en het paprikapoeder, breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de pan en bak de frittata ± 20 min. in het midden van de oven gaar.
  • Schuif op het laatst de focaccia in de oven om op te warmen. Serveer de frittata met warme focaccia en een frisse dungeschaafde venkelsalade met rucola en basilicum.
Voedingswaarde:
calorieën: 415kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING:
JULIE TEEKEN,
FOTOGRAFIE:
ROLINDA WINDHORST,
STYLING:
INGRID VAN KURINGEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 11x frittata recepten, ideaal voor Pasen

pompoenfrittata
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN