speculaaswafels met kaneelroom
aantal 6 |
gebak, nagerecht |
familietijd |
|
Geen zin in taaitaai, maar wil je de smaak en geur van warme specerijen in huis niet missen? Maak voor 5 december speculaaswafels met kaneelroom! Het snelle wafelbeslag is zo gemaakt en wanneer je tijd over hebt kun je de wafels door gesmolten chocolade halen.Heel lekker voor erbij: sinaasappel-chocomelk.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten
ingrediënten
- 1 tl nootmuskaat vers geraspt
- 1 tl gemberpoeder
- ¼ tl kruidnagel gemalen
- 1 tl kardemom gemalen
- 1 tl witte peper gemalen
- ½ recept voor snel wafelbeslag
- 30 g cacao voor garneren
- ook nodig: wafelijzer
kaneelroom
- 150 ml slagroom
- 50 g poedersuiker
- 1 tl kaneel gemalen
instructies
- Doe alle specerijen in een koekenpan en rooster ze kort tot ze beginnen te geuren. Meng de specerijen door het wafelbeslag en bak er volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat 6 wafels van.
- Klop intussen de slagroom lobbig en klop de poedersuiker en kaneel erdoor. Serveer de wafels met een gulle schep kaneel room en bestrooi met een beetje cacao.
auteur: delicious.
Tip: Ook erg lekker: haal een wafelhelft door gesmolten chocolade. Laat de chocoladewafels hard worden op een koekjes rooster.
Recept: Bas Robben. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!