nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

speculaaswafels met kaneelroom

aantal 6 | gebak, nagerecht | familietijd | |
Geen zin in taaitaai, maar wil je de smaak en geur van warme specerijen in huis niet missen? Maak voor 5 december speculaaswafels met kaneelroom! Het snelle wafelbeslag is zo gemaakt en wanneer je tijd over hebt kun je de wafels door gesmolten chocolade halen.
Heel lekker voor erbij: sinaasappel-chocomelk.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 1 tl nootmuskaat vers geraspt
  • 1 tl gemberpoeder
  • ¼ tl kruidnagel gemalen
  • 1 tl kardemom gemalen
  • 1 tl witte peper gemalen
  • ½ recept voor snel wafelbeslag
  • 30 g cacao voor garneren
  • ook nodig: wafelijzer

kaneelroom

  • 150 ml slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 1 tl kaneel gemalen

instructies

  • Doe alle specerijen in een koekenpan en rooster ze kort tot ze beginnen te geuren. Meng de specerijen door het wafelbeslag en bak er volgens de gebruiksaanwijzing van het apparaat 6 wafels van.
  • Klop intussen de slagroom lobbig en klop de poedersuiker en kaneel erdoor. Serveer de wafels met een gulle schep kaneel room en bestrooi met een beetje cacao.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Tip: Ook erg lekker: haal een wafelhelft door gesmolten chocolade. Laat de chocoladewafels hard worden op een koekjes rooster.
Recept: Bas Robben. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
speculaaswafels-delicious
f. Ernie Enkelaar, styling JW van Riel, recepten Dosia Brewer, bereiding Jacquiline Pietrowski

Vijf extra receptideeën