De kersttafel is niet compleet zonder feestelijk zalmgerecht – of je nu een sierlijke soep serveert met gerookte zalm als voorgerecht, of een hele zalmzijde bereidt in de oven als alternatief voor gebraden vlees. Scroll door onze collectie vol feestelijke kerstrecepten met zalm en je hebt je kerstprep in een mum van tijd geregeld.
Een favoriet zalmgerecht is als kiezen tussen je eigen kinderen: onmogelijk! Dit gezegd hebbende, de gekonfijte zalm van Yvette van Boven is wel erg lekker – en ook een stuk verrassender dan een op de huid gebakken zalmmoot (hmm!).
Ga deze kerst voor de zalm confit 2.0 van Yvette
Yvette: ‘Zalm heeft altijd iets chics en is lekker vergevingsgezind. En zalm kan gewoon nooit mislukken: zowel rauw als volledig gaar is deze vis heel lekker, dus als de elektriciteit uitvalt dan snij je vlug ‘carpaccio’ van de voorgemarineerde zalm en dan zal niemand er iets van zeggen. Ha!’
‘Enfin, door het konfijten wordt mijn zalm lekker zacht en sappig en de marinade geeft hem extra veel smaak. Een lichtere versie van confit de canard: mijn Zalm Confit 2.0 dus. Ik likte mijn vingers er zelf bij af. Het is smeuïg, fris, vol, zoet, zuur en rokerig: perfect in balans. En ook nog eens niet zwaar, precies wat je eigenlijk nu wilt eten. Enne… die olie kun je weer opnieuw gebruiken hè, en voor je het weet eet je dit heel erg vaak! Ik in elk geval wel, zeker met die smokey puree erbij, och man!’
Kerstrecepten met zalm:
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Toch liever vlees? Bekijk dan: 54 kerstrecepten met vlees: klassiekers van Boeuf bourguignon tot Zwezerik