Sumakzalm met grapefruitsalade

sumakzalm-delicious


aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | |
Met zalm kun je alle kanten op: probeer eens deze sumakzalm. De smaak van sumak is fris-zurig (bijna als citroen), maar dan nog aromatischer. Heerlijk met de citrussalade! Gek op zalm? Hier vind je nog 5 gerechten met zalm in de hoofdrol!
kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 4 zalmfilets zonder graatjes à 180 g
  • 4 el olijfolie + extra om te bestrijken
  • 2 el sumak*
  • 1 tl komijn gemalen, djinten
  • ½ biocitroen sap + citroenpartjes voor erbij
  • 2 sinaasappels dik geschild tot op het vruchtvlees, in partjes
  • 2 rode grapefruits dik geschild tot op het vruchtvlees, in partjes
  • 30 g bladpeterselieblaadjes

instructies

  • Bestrijk de visfilets met wat olie. Meng de sumak met de komijn en wat zout en peper en wrijf de visfilets hiermee in.
  • Verhit 1 el van de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de visfilets aan elke kant 2 min. tot ze goudbruin kleuren en vanbinnen bijna gaar zijn, maar niet tot in de kern. Dek ze losjes af met aluminiumfolie en houd ze warm terwijl je de salade maakt.
  • Klop in een kommetje het citroensap en de resterende 3 el olie door elkaar en voeg wat zout en peper toe. Schep in een kom de citruspartjes om met de peterselie en vinaigrette. Serveer de vis met de citrussalade en geef er citroenpartjes bij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Citruspartjes op een slimme manier snijden? Bekijk snel de video om te zien hoe je dat doet:
* Sumak is een poeder van zure bessen, te koop bij Midden-Oosterse winkels. Het wordt gebruikt als zuur accent, dus ter vervanging kun je iets zuurs naar keuze gebruiken, bijv. een beetje citroensap of granaatappelmelasse (bij Turkse of Marokkaanse winkels).
Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


sumakzalm-delicious