Zalmforel met tahin en kruidensalade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
zalmforel-tahin-delicious


aantal | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Wát een plaatje deze zalmforel met tahin en kruidensalade… En lekker dat ‘ie is. Een handje van dit, een handje van dat en een flinke zalmforel… Dat maakt dit gerecht tot de ultieme maaltijd om je gasten te verwennen. Meer inspiratie met zalm? Dit zijn onze 5 favorieten.
kooktijd15 minuten
Oven20 minuten
totale tijd35 minuten

ingrediënten

  • 800 g zalmforelfilet zonder vel, zonder graatjes
  • 1 el olijfolie extra vergine
  • 140 g Griekse yoghurt
  • 1 el tahin*
  • 1 el citroensap
  • 2 tl sumac*
  • 2 partjes ingemaakte citroen* vruchtvlees verwijderd, schil fijngesneden
  • 1 bosje koriander blaadjes fijngesneden
  • 1 bosje bladpeterselie blaadjes fijngesneden
  • 140 g pijnboompitten geroosterd
  • gebakken aardappelen voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 140°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Leg de visfilet erop, bestrijk met olie en bestrooi met zout en peper. Zet 20 min. in de oven. Neem de vis eruit, laat volledig afkoelen en schuif op een schaal.
  • Roer intussen in een kommetje de yoghurt, tahin, het citroensap, 1 theelepel sumac en wat zout en peper door elkaar.
  • Roer in een ander kommetje de ingemaakte citroen, kruiden, pijnboompitten en de resterende theelepel sumac door elkaar. Bestrijk de vis met de tahinsaus en strooi het kruidenmengsel erover. Serveer met gebakken aardappelen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Tahin is een pasta van gemalen sesamzaadjes en bij de mediterrane winkels en natuurwinkels te koop. Sumac is een poeder van zure bessen, verkrijgbaar bij Midden-Oosterse winkels. Het wordt gebruikt als zuur accent, dus ter vervanging kun je iets zuurs naar keuze gebruiken, bijvoorbeeld citroensap of een beetje granaatappelmelasse (Turkse of Marokkaanse winkel). Ingemaakte citroen is verkrijgbaar bij Marokkaanse en delicatessenwinkels.
Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan. Bewerking: Trudelies Schouten
Dol op vis? Bestel dan nu delicious. hét visboek hier in de webshop. Het staat vol met verrukkelijke recepten met vis, schaal- en schelpdieren.
visboek-delicious
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


zalmforel-tahin-delicious