We weten niet precies wie er zo briljant is geweest om het concept ‘brunch’ te introduceren. We weten wél dat we de beste vrouw of man eeuwig dankbaar zijn voor het opvullen van deze voormalige lacune in ons culinaire bestaan.
Want uit het inlassen van zo’n extra eetmoment tussen ontbijt en lunch vloeit altijd een hoop vreugde voort! We geven je wat lekkere brunch recepten en ideeën ter inspiratie zodat je nog meer van het weekend kunt genieten.
De magie van een goede brunch
Zowel fanatieke eters als gepassioneerde koks lopen warm voor een fancy – al dan niet boozy – brunch. De ene groep vanwege de extra kans om te proeven, smullen en ontdekken. De andere groep vanwege de extra mogelijkheid om te schitteren achter de potten en pannen.
Over de grens is Sunday brunch een beroemd en berucht concept, waar menigeen zijn volledige agenda zonder aarzelen voor leeg veegt. Vrienden komen na een levendige stapnacht samen in een fijn restaurant, om het onder het genot van een reparatie-ontbijtje dunnetjes over te doen. Bloody Mary’s zijn haast onlosmakelijk aan brunch verbonden en ook eieren en brood zijn graag geziene gasten.
Makkelijke brunch recepten
Maar het hoeft allemaal niet zo uitgebreid en de drank mag je gerust laten staan. Je kunt namelijk heel goed kleinschalig genieten van een fijne brunch. Even speciaal tijd vrij maken met de mensen waar je om geeft, om extra van het weekend te genieten. Even een versnelling lager, op je ‘dooie gemakje’ te eten en te kletsen.
Spreekt dat laatste je het meest aan van het hele brunch concept? Dan hebben we een paar lekkere ideeën voor je. Wil je tóch de bloemetjes buiten zetten en brunchen alsof het je laatste dag op aarde is? Scroll dan iets verder naar beneden voor luxere brunch recepten. Combineer onze supersnelle brunchtips met een of twee uitgebreidere gerechten of maak ze allemaal!
3 snelle & simpele ideeën
1. Prak een avocado met een snuf zeezoutvlokken en een kneepje limoensap; beleg hiermee toast en bestrooi met friszure sumak en za’atar of dukkah + wat chili-poeder. Sumak, za’atar en dukkah koop je bij een ruim gesorteer- de supermarkt of Midden-Oosterse winkel.
2. Pureer in de blender een smoothie van 100 g diepvries- bosvruchten + het sap van 1⁄2 sinaasappel + een schep yoghurt + wat honing.
3. Besmeer repen geroosterd brood met (kruiden)boter en doop ze in een zachtgekookt ei.
+ Ons alternatief voor mierzoete siroop in de koffie: doe een snuf kaneel, gemberpoeder of nootmuskaat in je koffie voor een kruidige kick.
18x luxe brunch recepten
Beeld: Photo by Toa Heftiba on Unsplash.