6x boozy brunch: dit wil je drinken

dark-n-stormy-cocktail

In het buitenland lusten ze er pap van: boozy brunches. Nadat de bloemetjes ’s nachts royaal zijn buiten gezet, kom je met je feestgezelschap op zondag nogmaals bij elkaar. Al dan niet inclusief kater, maar altijd met goede zin.

Lekker ontspannen bijkletsen, samen eten, een cocktailtje hier en daar. Op die brunch na doe je er goed aan om je agenda verder leeg te laten, want alle plannen ná zo’n brunch vallen ongetwijfeld in het water. In Nederland is dit fenomeen nog niet zo populair en daar mag van ons best een beetje verandering in komen.

Een goed moment om daarmee te beginnen? Nou, met Pasen bijvoorbeeld! Extra vrije dagen, lente in de lucht en alleen maar meer en langer daglicht. Met deze 6 favoriete drankjes wen je binnen no-time aan deze nieuwe gewoonte.

6 x boozy brunch cocktails

salted caramel espresso martini
Voeg salted caramel en espresso martini samen en je krijgt een nieuwe klapper van een cocktail. Dit drankje maakt van elke verjaardag een feest en is, als je het aan ons vraagt, altijd een goed idee!
Ben jij nog niet helemaal thuis in de wereld van cocktails? Leer hier alle tips en tricks!
naar recept
salted caramel espresso martini - delicious
smoked pink paloma
De pink paloma: een fris alternatief op de margarita. Zoet, zuur, zilt, bitter… deze cocktail heeft het allemaal.Dit is dé signature cocktail van bartender Tess.
naar recept
zomer cocktail
French 75: cocktail met champagne, gin en citroen
Deze cocktail wordt gemaakt van champagne, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne met oud & nieuw, Valentijnsdag of andere feestelijke gelegenheden.
In plaats van champagne kun je natuurlijk ook prosecco of cava gebruiken. Lees hier 7 dingen die je nog niet wist over cava.
naar recept
Champagnecocktail french 75 populairste cocktails 2023
amaretto sour
Amaretto wordt ook wel bitterkoekjeslikeur genoemd. In deze cocktail wordt het gecombineerd met de frisse smaak van citrus waardoor het drankje een zure afdronk heeft. Garneer met een mooie sinaasappelschil voor een extra feestelijk effect. Probeer ook eens de French 75 cocktail die vaak wordt geserveerd met nieuwjaar!
naar recept
oranje drankjes koningsdag
limoncello cobbler
Naar zee? Je hebt niet veel meer nodig dan limoncello, een mousserende witte wijn en zelfgemaakt citroensiroop om deze friszure strandcocktail te maken.
naar recept
cobbler limoncello | delicious
Cocktail: dark ‘n stormy
Een frisse, lichtpittige cocktail: dat is de dark 'n stormy van Tess Posthumus.  Ga eens langs bij de slijter en vraag naar bitters, die geven je drankje nog meer smaak.
Meer recepten van Tess?
naar recept
dark-n-stormy-cocktail
dark-n-stormy-cocktail