De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

homemade granola met pitten, noten en kokos

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
aantal 6 | brunch, ontbijt | | |
Gek op goed ontbijten? Deze granola met pitten, noten en kokos is zálig! Bomvol goede ingrediënten voor een voedzame start en natuurlijk heel. veel. smaak.
Tip: maak in een keer een dubbele of driedubbele portie zodat je even vooruit kan.
kooktijd30 minuten
afkoelen40 minuten
totale tijd1 uur 10 minuten

ingrediënten

  • 75 g donkerbruine basterdsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 4 el olie
  • 1 el koekkruiden
  • 250 g havervlokken
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g gedroogde cranberry’s
  • 150 g walnoten grof gehakt
  • 50 g gedroogde geschaafde kokos*

instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Breng de suiker met de olie, koekkruiden, 1 tl zout en 6 el water in een ruime steelpan aan de kook. Roer goed en laat een paar min. zachtjes koken.
  • Meng in een kom de vlokken, pitten, cranberry’s en walnoten en meng het siroopmengsel er goed doorheen. Spreid alles uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de granola 20-25 min. in de oven. Schep het mengsel regelmatig om en haal uit de oven als de granola licht gekleurd is. Pas na afkoelen wordt het krokant.
  • Laat afkoelen en schep de geschaafde kokos er doorheen.
  • Lekker met dikke kwark en blauwe bessen of in sinaasappelsap gewelde tutti frutti). In een afgesloten trommel of grote weckfles is de granola een maand houdbaar.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Receptuur: Eke Mariën | Fotografie: Saskia van Osnabrugge | Styling: Désirëe van Dijk | Bereiding: Ajda Mehmet