22x vega favorieten uit de oven

Met groente kun je echt alle kanten op, bovendien is het vaak een heerlijke vervanger voor vlees. Ook wij zijn dol op vega dus inspireren we je met onze 22 vega favorieten uit de oven.

Het fijne van deze gerechten? Zet ze in de oven en het is een kwestie van wachten totdat je keuken zich vult met heerlijke geuren. 

Ga je voor een fijne traybake, een plaattaart, pastei of zuurkoolschotel? Voor iedereen zit er wel iets bij.

Lekker voor erbij: knolselderijsalade met spinazie & honingdressing.

Meer vega? Bestel ook delicious. green-special bomvol recepten! Lees er hier meer over.

22x vega favorieten uit de oven

bloemkool kaastaart
Deze kaastaart met bloemkool krijgt meer smeu door cheddar. Cheddar komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar. De pittige smaak ontstaat door een soms twee jaar durend rijpproces. 
naar recept
zoete-aardappelquiche met feta
De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.


Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?

zoete-aardappelquiche met feta
vegetarische balletjes met halloumi in tomatensaus
Heerlijk vega deze balletjes van kikkererwten en halloumi. De kaas geeft de balletjes niet alleen een lekkere smaak, maar zorgt ook dat ze niet uit elkaar vallen. Ook heel fijn: je kunt tot 2 dagen van tevoren de vegaballetjes draaien en de saus koken.
Nog halloumi over? Maak er courgettekoekjes met halloumi bij!
pompoen-aubergine ovenschotel met gorgonzola
Meer herfst dan vandaag gaan we het niet krijgen: ’s ochtends een mooi zonnetje, maar halverwege de dag grauw en grijs. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten en maken vanavond comfortfood waar je u tegen zegt: warme pompoen-aubergine (toch al 2 herfstgroenten ten top) ovenschotel met gorgonzola. Wil je een complete maaltijd? Serveer de ovenschotel dan met zilvervlies- of notenrijst.
naar recept
pompoen-aubergine ovenschotel met gorgonzola | delicious
moussaka met linzen
Vegetarisch comfort food. Zo kun je deze moussaka met linzen, harissa en cheddar het beste omschrijven.
Behoefte aan meer comfort? Maak dan ook deze romige pappardelle met bloemkool en blauwe kaas.
naar recept
zuurkoolschotel met rode wijn, appel, brie & tijm
Het nieuwste kookboek van Janneke en Serge is helemaal vega.
naar recept
zuurkoolschotel
gebakken polenta met feta, bechamel en za’atar-tomaten
Het is géén pizza, hield Noor vol toen ze het over deze ovengebakken polenta had, hoewel die toch echt op een enorme pizza lijkt. Het eindigde uiteindelijk met een hele reeks namen in de Testkeuken, zoals: ‘polenta-pizza’, ‘polizza’ of ‘polenta not-a-pizza’.
Hij ziet er bijzonder lekker uit, met de gele en rode kleuren en de prachtige gouden randen. Serveer er een witlofsalade of een groene bladgroente bij. U kunt hem, als u wilt, glutenvrij houden door de bloem door glutenvrije bloem te vervangen.
naar recept
gebakken polenta ottolenghi test kitchen
traybake met bloemkool, avocado, halloumi & tahini-limoensaus

Janneke laat zich graag inspireren door keukens van over de hele wereld en maakt daar haar eigen, makkelijke versie van. Ze is dol op paddenstoelen en worstjes, visgoulash met rijst, pittige soto én traybakes met groenten!
Deze traybake is vegetarisch en glutenvrij. Fijn voor velen dus! Laat de oven het meeste werk voor je doen terwijl jij de tafel (of bank) klaarmaakt om in no time te kunnen eten en ontspannen.
Dit recept komt uit het nieuwe nummer van delicious. magazine! Meer lekkere recepten van Janneke in huis halen? Schaf dan nú het nieuwe nummer aan.
naar recept
traybake bloemkool avocado tahin
taartjes met zoetzure sjalotten, tijm en gorgonzola
Say cheese eehh…formaggio! Of je nu van zoet of hartig houdt: grijp vooral naar Italiaanse kaas. In deze snelle vega taartjes speelt krachtpatser gorgonzola de hoofdrol. Verschrikkelijk lekker, zo samen met uitjes gekaramelliseerd in balsamico en tijm.
naar recept
taartjes met sjalotten
plaattaartjes met biet, yoghurt, rucola & shropshire blue
Shropshire blue is een pittige blauwaderkaas uit Schotland. Vervang eventueel door stilton of kaas met een mildere smaak zoals brie. Dankzij de rol kant-en-klare bladerdeeg staan deze taartjes in een mum van tijd op tafel.
naar recept
plaattaartjes met biet en yoghurt
geitenkaas-quiche met prei en artisjokken
Brique de chèvre is rauwmelkse geitenkaas met een rode korst. Deze kaas is zacht en smeuïg en heeft een volle, pittige smaak. De naam dankt de kaas aan z’n vorm: brique is het Franse woord voor steen. Het is een broertje van de koe-variant: brique du Forez.
naar recept
geitenkaas-quiche met prei en artisjokken
zuurdesempizza bianca met groene groenten
Deeg met desem smaakt zoveel intenser dan deeg met gist. Met een lange rijstijd voor nóg meer smaak.
naar recept
zuurdesempizza bianca met groene groenten
paddenstoelentaart
Tijd voor herfsttaart! Niet voor bij de koffie maar eentje voor bij de wijn. Het geheim is hier de combinatie van twee ‘broden’: oud brood en eekhoorntjesbrood. Serveer ‘m heet uit de oven, besprenkeld met wat extra Parmezaan. Als je daar niet warm van wordt…
naar recept
paddenstoelentaart-deliciouspaddenstoelentaart-delicious
Omgekeerde pompoentaart met waterkers & blauwaderkaas-crème
Feestelijk etentje? Maak dan deze prachtige pompoentaart! Serveer 'm met pittige waterkers, gember-vinaigrette en een royale dot room.
naar recept
Omgekeerde-pompoentaart-met-gezouten-karamel-waterkers-met-gembervinaigrette-en-creme-crue
gebakken aardappeltjes met halloumi uit de oven
Gebakken aardappeltjes in een pittige tomatensaus met gember is al een smaakfestijn, laat staan met chewy halloumi. Fantastisch zomer comfortfood!
Op zoek naar een snel en toch imponerend toetje? Maak pruimenclafoutis!
naar recept
gebakken aardappeltjes met halloumi
paddenstoelenlasagne
Herfstfavorieten als lasagne, pilav, curry en bolognesesaus maak je heel makkelijk vega of vegan. Gebruik extra veel groenten, peulvruchten, kruiden en specerijen en herontdek comfort food vol smaak.
naar recept
paddenstoelenlasagne vegetarische lasagne
traybake met krieltjes, biet, kapucijners & geiten-tzatziki
Weinig tijd? Je kunt ook eerder beginnen met het maken van de traybake. Snijden of marineer de krieltjes met de biet en kapucijners een avond eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
naar recept
Traybake met krieltjes, biet, knapperige kapucijners en tzatziki
ratatouille plaattaart
Het is alleen al een feest om de plakjes groenten zo mooi neer te leggen, laat staan om deze plaattaart op te eten. Zet een grote karaf gekoelde rosé op tafel voor bij deze luxe lunch en waan je in de Provence!
Nog zo'n lekkere taart, maar dan zoet: plaattaart met zomerfruit
naar recept
ratatouille plaattaart
groentepastei
Snijbiet, bloemkool en hartige Parmezaanse kaas maken deze pastei uit Istrië onweerstaanbaar. Dit is een van de gerechten die Paola met haar moeder kookte.
Easy toetje voor erna: citroen-maanzaadcake (met een bolletje ijs)
naar recept
groentepastei
geitenkaastaart met uienchutney & rucola
Elke maand kiezen we een kaaskampioen, kaas die speciale aandacht verdient en geven we je een toprecept. Op de plank: Hollandse geitenkaas. We maakten er deze prachtige geitenkaastaart met uienchutney & rucola mee. Een feestelijk voorgerecht of makkelijk hoofdgerecht voor doordeweeks.
Nog meer hartige taarten!
naar recept
ravioli lasagne met pecorino-bechamelsaus
Zelf pasta vullen is leuk maar vraagt veel tijd. Dus wordt het afhalen of zelf maken? Hier hoef je niet te kiezen. Haal gevulde pasta bij de deli en ga er zelf mee aan de slag. De paddenstoelen geven een heerlijke bite aan deze vega lasagne.
naar recept
ravioli lasagne
vega shepherd’s pie met feta & ricotta
Deze vega-variatie op shepherd’s pie wordt direct een hit als je iedereen aan tafel zelf door de pureelaag laat scheppen om de geurige groentestoof te ontdekken.
naar recept
vega shepherd's pie met feta & ricotta

Bekijk ook: Vega! 37x vegetarische recepten in 30 minuten