Met groente kun je echt alle kanten op, bovendien is het vaak een heerlijke vervanger voor vlees. Ook wij zijn dol op vega dus inspireren we je met onze vijf vega favorieten uit de oven.
Het fijne van deze gerechten? Zet ze in de oven en het is een kwestie van wachten totdat je keuken zich vult met heerlijke geuren.
Lekker voor erbij: knolselderijsalade met spinazie & honingdressing.
bloemkool kaastaart
Deze kaastaart met bloemkool krijgt meer smeu door cheddar. Cheddar komt oorspronkelijk uit het Engelse dorpje Cheddar. De pittige smaak ontstaat door een soms twee jaar durend rijpproces.
naar recept
zoete-aardappelquiche met feta
De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.
Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?
naar recept
Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?
vegetarische balletjes met halloumi in tomatensaus
Heerlijk vega deze balletjes van kikkererwten en halloumi. De kaas geeft de balletjes niet alleen een lekkere smaak, maar zorgt ook dat ze niet uit elkaar vallen. Ook heel fijn: je kunt tot 2 dagen van tevoren de vegaballetjes draaien en de saus koken. Nog halloumi over? Maak er courgettekoekjes met halloumi bij!
naar recept
pompoen-aubergine ovenschotel met gorgonzola
Meer herfst dan vandaag gaan we het niet krijgen: ’s ochtends een mooi zonnetje, maar halverwege de dag grauw en grijs. Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten en maken vanavond comfortfood waar je u tegen zegt: warme pompoen-aubergine (toch al 2 herfstgroenten ten top) ovenschotel met gorgonzola. Wil je een complete maaltijd? Serveer de ovenschotel dan met zilvervlies- of notenrijst.
naar recept
moussaka met linzen
Vegetarisch comfort food. Zo kun je deze moussaka met linzen, harissa en cheddar het beste omschrijven. Behoefte aan meer comfort? Maak dan ook deze romige pappardelle met bloemkool en blauwe kaas.
naar recept
zuurkoolschotel met rode wijn, appel, brie & tijm
Het nieuwste kookboek van Janneke en Serge is helemaal vega. Voor het jubileumnummer van delicious. selecteerden we 8 feestgerechten én namen we een kijkje achter de schermen. Zo zie je hoe alles in huize Philippi wordt bedacht, getest, gekookt, gestyled én gefotografeerd.Hieronder een kleine sneakpreview. Bestel voor de rest van de recepten het jubileumnummer of shop Studio Philippi's nieuwste boek VEGA!
naar recept
gebakken polenta met feta, bechamel en za’atar-tomaten
Het is géén pizza, hield Noor vol toen ze het over deze ovengebakken polenta had, hoewel die toch echt op een enorme pizza lijkt. Het eindigde uiteindelijk met een hele reeks namen in de Testkeuken, zoals: ‘polenta-pizza’, ‘polizza’ of ‘polenta not-a-pizza’. Hij ziet er bijzonder lekker uit, met de gele en rode kleuren en de prachtige gouden randen. Serveer er een witlofsalade of een groene bladgroente bij. U kunt hem, als u wilt, glutenvrij houden door de bloem door glutenvrije bloem te vervangen.
naar recept
traybake met bloemkool, avocado, halloumi & tahini-limoensaus
Janneke laat zich graag inspireren door keukens van over de hele wereld en maakt daar haar eigen, makkelijke versie van. Ze is dol op paddenstoelen en worstjes, visgoulash met rijst, pittige soto én traybakes met groenten! Deze traybake is vegetarisch en glutenvrij. Fijn voor velen dus! Laat de oven het meeste werk voor je doen terwijl jij de tafel (of bank) klaarmaakt om in no time te kunnen eten en ontspannen. Dit recept komt uit het nieuwe nummer van delicious. magazine! Meer lekkere recepten van Janneke in huis halen? Schaf dan nú het nieuwe nummer aan.
naar recept