nr.1 foodmagazine

salade van radijs, tuinbonen en groene tahinsaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious.PUUR. Met o.a. recepten van Yotam Ottolenghi. Tekscoördinator Laura legt uit waarom zij zo van Yotam’s recepten houdt.‘The happiest food in the world’, zo wordt het eten van Yotam Ottolenghi getypeerd en ja ook mij maakt het blij! Neem nu zijn salade met radijs, tuinbonen en groene tahinsaus… dat is zo’n lekkere frisse lunch door de citroen, verse koriander, bladpeterselie en het komijnzaad. Ik gebruik royaal komijnzaad, niet gemalen maar gewoon heel en ik verheug me nu al op een versie met verse tuinboontjes!’

Op deliciousmagazine.nl vandaag een exclusieve preview van de PUUR-favoriet van Laura.    

lunchgerecht (4 personen)

500 g gedopte verse of diepvriestuinbonen
350 g kleine radijzen
½ rode ui, in flinterdunne ringen
2 el fijngesneden koriander
30 g ingemaakte citroen, alleen de schil, fijngesneden
sap van 2 citroenen
2 el fijngesneden bladpeterselie
3 el olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
200 ml groene tahinsaus (zie hieronder)
4 pitabroodjes
zout en versgemalen zwarte peper

Groene tahinsaus
150 ml tahin (het liefst uit de Middenoosterse winkel)
150 ml water (of minder, zie hierboven)
80 ml citroensap
2 tenen knoflook, fijngehakt
30 g bladpeterselie

Klop in een kom de tahin met water, citroensap, knoflook en ½ tl zout door elkaar. Het mengsel moet romig en glad zijn. Doe er als de saus te dik is, nog wat water bij. Snijd de peterselie fijn. Roer de peterselie door de saus, proef en voeg zo nodig nog een beetje zout toe.

Maal als je de saus in een keukenmachine maakt, alle ingrediënten behalve de peterselie glad. Voeg zo nodig nog wat water toe. Doe de peterselie erbij en laat de machine nog 2 seconden draaien. Proef en breng op smaak met zout.

Bereiden ± 10 min.

De salade
Laat de tuinbonen in een pan met kokend water afhankelijk van het formaat van de bonen 1-2 minuten koken. Giet ze af in een vergiet en spoel ze af in ruim koud water. Druk de bonen met de vingertoppen uit het lichtgroene vliesje.

Snijd de radijzen elk in 6 parten en meng ze met de tuinbonen, ui, koriander, ingemaakte citroen, citroensap, peterselie, olijfolie en komijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stapel de salade als een berg aan de ene kant van elk bord, giet de tahinsaus in een kommetje en zet het naast de salade. Leg er een pitabroodje bij.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN YOTAM OTTOLENGHI STYLING CYN FERDINANDUS FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK BEREIDING BART STUART

delicious. PUUR bestellen?

Koop delicious. PUUR vanaf 17 april in de winkel of bestel PUUR nu alvast online zónder verzendkosten. delicious. PUUR kost €6,95. Abonnees betalen €4,95.

Voor Belgische lezers: delicious. PUUR is te bestellen voor €4,95 via www.abon.be/puurWoon je in België, maar ben je (nog) geen abonnee? Dan kun je delicious. PUUR vanaf 17 april in de winkel kopen.

salade radijs-delicious