maaltijdsalade van gerookte kip en tuinbonen

Vanmiddag gaan we voor een lekkere maaltijdsalade. Mét gerookte kip. En tuinbonen. En rauwe ham. En rucola. En kerstomaatjes. Kortom: een lekkere en gezonde salade!

maaltijdsalade van gerookte kip en tuinbonen

lunch- of hoofdgerecht | 4 personen

350-400 g gerookte kipfilet
6 el olijfolie
6 plakjes rauwe ham (bijv. Parma-, Ganda- of Serranoham)
2 kropjes little gem, in kwarten
4 kleine takjes met kerstomaatjes (of knip grotere takken in stukken)
2 kg (is ongedopt) verse tuinbonen, gedopt*
4 takjes bonenkruid (of 1 el gedroogd bonenkruid)
1 zak rucola, ± 75 g
± 150 ml kant & klare romige dressing

Snijd de kipfilet over de lengte in hele dunne plakjes. Verwarm de koekenpan met 1 el olie en bak de ham hierin knapperig, laat uitlekken op keukenpapier en scheur in stukjes.

Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de kwarten little gem en tomaatjes met wat olie, bestrooi met zout en peper en leg ze samen in de grillpan. Gril ze op halfhoog vuur in 3-5 min. rondom bruin, keer de sla regelmatig.

Kook ondertussen de tuinbonen voor de salade in ruim water met 1 el zout en het bonenkruid in 5-8 min (afhankelijk van grootte) beetgaar, giet door een zeef en laat uitlekken.

Meng de tuinbonen, rucola, en kip tot de basis van de salade en verdeel over 4 bordjes. Leg de tomaattrosjes en slakwarten bij de basissalade en schenk de dressing erover. Garneer de salade met de ham. Lekker met brood of frietjes.

Bereiden ± 25 min. (exclusief doppen)

*diepvriesgroente
Je kunt ook diepvriestuinbonen nemen voor de salade, dan hoef je niet te doppen. Maar verse zijn nu in het seizoen en ontzettend. Reken per persoon op minimaal 500 g ongedopte tuinbonen voor bovenstaand saladerecept.

PRODUCTIE EN RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET BEREIDING BART STUART BEWERKING ONLINE REDACTIE DELICIOUS.

Dit recept verscheen eerder in delicious.

maaltijdsalade gerookte kip-delicious