Als chef in de dop maak je je pastasaus natuurlijk zelf. Daar is niks moeilijks aan. Maar als je hem écht-écht lekker wilt, dan maak je hem een dag van tevoren zodat de smaak nog rijker wordt. Op de dag zelf hoef je dan alleen de pasta nog te koken, de saus op te warmen en de kaas te raspen.
Serveer deze pastasaus bij echte delicious. pasta! Kies jouw favoriet in onze webshop.
tomatensaus met gehaktballetjes
pastasaus | 4-6 personen
4 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, uit de pers
1 wortel (100 g), in kleine stukken
1 kleine prei, in ringen
1 rode paprika, in blokjes
1 el suiker
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
½ blokje groentebouillon
400 g gezeefde tomaat
400 ml water
extra nodig: staafmixer
voor de gehaktballetjes
400 g gehakt
1 tl zout
1 ei
2 beschuiten
Verhit 2 el van de olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, wortel, prei, paprika en suiker ± 5 min. op matig vuur.
Doe de kruiden, het bouillonblokje, de gezeefde tomaat en het water erbij en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat het mengsel ± 20 min. zachtjes koken. Pureer de saus evt. met een staafmixer om ’m extra glad te maken en breng op smaak met peper en zout.
Doe ondertussen het gehakt, zout en ei in een grote kom. Zet een groot bord klaar om de balletjes op te leggen. Knijp de beschuiten fijn tussen je handen boven het gehakt. Meng alles goed en maak van het gehakt balletjes van 2½ cm doorsnee.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in ± 3 min. rondom bruin. Doe de balletjes in de tomatensaus en laat ze nog ± 10 min. op laag vuur mee pruttelen in de saus.
Serveer deze saus bij delicious. pasta.
Bereiden ± 1 uur.
RECEPT EKE MARIËN BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI STYLING JAN WILLEM VAN RIEL FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN
Serveer deze tomatensaus met delicious. pasta mafaldine. Door de ribbeltjes aan de zijkanten blijft de saus goed aan de pasta zitten.