nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

bruschette met bospaddenstoelen en pittige feta

aantal 4 | voorgerecht | zomer | italiaans |
Bruschette met paddenstoelen… Makkelijk eten voor een doordeweekse dag of als lekkere weekendlunch. De feta met een beetje extra pit, maakt dit gerecht helemaal af!
Nog een lekker hapje: pizzaspiraaltjes.
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 150 g feta verkruimeld
  • 2 Spaanse pepers lang, rood, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 1 citroen bio, sap en rasp
  • 4 el olijfolie plus extra om te bestrijken
  • 500 g paddenstoelen gemengd, bijv. kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en enokitake
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 focacciabrood groot, in vieren, opengesneden
  • 1/2 bosje bladpeterselie blaadjes afgeplukt, ter garnering

instructies

  • Doe de feta in een kom en prak er met een vork de Spaanse pepers en het citroenraspsel door.
  • Verhit 2 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Schep hierin de helft van de paddenstoelen 3 min. om tot ze kleuren. Voeg de helft van de knoflook toe en bak hem 1 min. mee tot het aroma vrijkomt. Sprenkel de helft van het citroensap erover en voeg wat zout en peper toe. Schep het mengsel op een bord en bak de rest van de paddenstoelen met de knoflook en het citroensap in nog 2 el olie.
  • Verwarm intussen de grill op een matig hoge stand. Bestrijk het brood met olijfolie en gril het in 2 min. aan beide kanten lichtbruin.
  • Leg de stukken brood op borden. Verdeel het paddenstoelenmengsel en het fetamengsel erover, garneer met peterselie en serveer.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Mark Roper. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Ellen van Mol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

bruschette met bospaddenstoelen | delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!