delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

aubergine parmigiana

aantal 6 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Waan je voor héél even in Italië met deze vega aubergine parmigiana. Een laagje aubergine, een laagje mozzarella, wat tomatensaus en genieten maar! Tip: venkel geeft dit gerecht een lekkere anijssmaak.
kooktijd50 minuten
Oven25 minuten
totale tijd1 uur 15 minuten

ingrediënten

  • 75 g bloem
  • 4 tl venkelzaad geroosterd en fijngemalen
  • 3 aubergines in plakken
  • 8-9 el olijfolie
  • 300 ml gezeefde tomaten passata
  • 400 g tomaatblokjes uit blik
  • 1 bosje basilicum blaadjes geplukt
  • 2 bollen buffelmozzarella in plakjes
  • 80 g parmezaanse kaas vers geraspt

instructies

  • Meng in een kom de bloem met het venkelzaad en wat zout. Wentel de aubergineplakken erdoor. Verhit 3 el van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin een derde deel van de aubergineplakken goudbruin en gaar in 10 min. Keer ze halverwege. Bak zo de rest van de aubergines in de rest van de olie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm intussen in een steelpan met dikke bodem de gezeefde tomaten met de tomatenblokjes en de helft van de basilicum al roerend op matig vuur. Verdeel de helft van de aubergines en de helft van de saus over 4 ovenschaaltjes. Verdeel hierover de helft van de mozzarella en vervolgens de rest van de aubergines en saus. Dek af met de rest van de mozzarella en strooi de parmezaanse kaas erover. Bak ± 25 min. en laat de kaas mooi kleuren.
  • Serveer warm met de rest van de basilicum.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
aubergine parmigiana | delicious

Vijf extra receptideeën