burrata caprese met aubergine en tomatenzaadjes

Burrata is mozzarella met een hart van dikke room. Samen met de zure tomatenzaadjes komt de romige smaak nog beter uit. Schenk er een lichte, zachte wijn bij die goed past bij mozzarella (en dus burrata): soepel en niet te krachtig rood, rosé of wit kan allemaal. En bij de frisse smaak van tomaten hoort een wijn met frisheid.

burrata caprese met aubergine en tomatenzaadjes

voorgerecht | 4 personen

15 g basilicum, blaadjes geplukt
90 ml extra vierge olijfolie
1 aubergine, in 4 ronde plakken van 2 cm dik
1 bol burrata of buffelmozzarella
4 rijpe trostomaten, gehalveerd
½ (bio) citroen
knapperig brood, voor erbij

Pureer de basilicumblaadjes en 75 ml olijfolie kort in een maatbeker met een staafmixer tot een groene olijfolie kort in een maatbeker met een staafmixer tot een groene olie. Laat hem even staan en schenk hem door een zeef, druk met een lepel of spatel alle smaakstoffen erdoor.

Bestrooi de aubergine plakken aan beide kanten met zout en laat dit 10 min. intrekken. Dep de aubergine droog met keukenpapier.

Verhit een grillpan en bestrijk de aubergine aan beide kanten met olie. Rooster de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin en gaar in ± 10 min.

Leg de aubergineplakken op 4 borden en verdeel de burrata erover. Knijp boven de burrata met je vingers de zaadjes* uit de tomaten en schep er wat groene basilicumolie over.

Schil met een dunschiller de schil van de citroen en snijd hem in piepkleine blokjes. Strooi de citroen over het gerecht. Schenk de overgebleven basilicumolie op een schoteltje om het brood in te dopen.

* Verwerk de uitgeknepen tomaten in een tomatensaus of maak er een salade van.

Bereiden ± 20 min. / intrekken ± 10 min.

RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI

burrata-delicious