lams-auberginekebabs met tomatenbulgur

aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
turks |
Met zoveel kruiden en specerijen is het moeilijk om niet van dit gerecht te houden.
kooktijd25 minutes
Marineren30 minutes
totale tijd55 minutes

ingrediënten

  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 limoen sap
  • 6 el olijfolie
  • 400-500 g lamsvlees in blokken
  • 1 aubergine groot, in blokjes van ± 2×2 cm
  • 2 uien fijngesneden
  • 5 tomaten rijp, groot, in blokjes
  • 300 g bulgur fijn, supermarkt of Midden-Oosterse winkel
  • 750 ml kippen- of groentebouillon van tabletten
  • 3 el munt grof gesneden + blaadjes voor erover
  • ook nodig: 8 lange satéstokjes of spiesen

instructies

  • Meng in een schaal de komijn, knoflook,het limoensap, 2 el van de olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep het lamsvlees en de aubergine erdoor en marineer 30 min. afgedekt in de koelkast.
  • Rijg het lamsvlees met de aubergine om en om aan 8 spiesen. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak hierin de ui en tomaat 3-5 min. op halfhoog vuur. Schep de bulgur erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en kook de bulgur in 8-10 min. gaar. Verhit de grillpan goed heet voor. Bestrijk de spiesen met de laatste 2 el olijfolie. Gril de kebabs in 6-8 min. rondom bruin en naar wens rosé of net gaar. Meng de munt door de bulgur en breng op smaak met zout en peper. 
  • Schep de bulgur op een schaal, garneer met de muntblaadjes en leg de kebabs erbij. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarde:
|
|
|

auteur: delicious.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!