7x Europees feestontbijt: van een Engels tot Frans ontbijtje

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een stevig en lekker ontbijt is hét recept voor een goede start van de dag. Of je nu houdt van zoet, hartig, zwaar of licht, je veel tijd hebt ’s ochtends of liever wat langer in bed blijft liggen; deze recepten vanuit landen uit heel Europa maken élke ochtend goed.

Liever uitpakken met een fijne brunch? Probeer dan één van deze recepten

Uit Frankrijk: Pain perdu met zalm, gepocheerd ei en hollandaise
pain-perdu-delicious
Deze Franse versie van een wentelteefje wordt door de zalm, de eieren en de hollandaise in één klap een goed vullend, hartig ontbijt. Zo kom je het eerste deel van de dag wel door.

Uit Nederland: Roggepap met hazelnootcustard 
roggepap delicious.

Goed plan: begin de dag met stevige roggepap met hazelnootcustard en vanille-abrikozen. Als je de vanille-abrikozen en de hazelnootcustard van tevoren maakt, ben je zo klaar met deze kom vol energie!

Uit Italië: Aspergefrittata
Aspergefrittata

Voor liefhebbers van een hartig en stevig ontbijt: probeer eens deze Italiaanse frittata. Extra lekker met asperges en erwtjes.

Uit Engeland: Mini-toads met spek en bonen
Toads

Deze mini-toads zijn ideaal om te serveren bij het ontbijt, de lunch of als een hapje. Door de worstjes, het ontbijtspek en de witte bonen in tomatensaus zet je een mini-versie van een Engels ontbijt op tafel.

Uit Griekenland: Honingkoekjes
Griekse honingkoekjes

Bij feestelijke gelegenheden ontbijten de Grieken graag met deze honingkoekjes. Je kunt de koekjes dagen van tevoren maken, stop ze dan in een goed afgesloten trommel. Drenk ze vlak voor gebruik in de siroop en bestrooi ze met noten en kaneel.

Uit Duitsland: Weihnachtsstolle
Duitse Weinachtsstolle

Deze Duitse weihnachtsstolle is ideaal om in het weekend te maken – zo geniet je de hele week van een plakje stol. Dit originele Duitse recept is zonder amandelspijs, maar je kunt er best een rol spijs in verwerken. Lekker met boter en een compôte.

Uit België: Compôte van cranberry en peren
Belgische-cranberryperencompôte-delicious

Deze prachtige compôte is zoet, maar heeft een lekker zuurtje door de cranberry’s. Lekker als bijgerecht, maar ook bij een kaasplank of de Duitse weihnachtsstolle!

europees-ontbijt-deliciousmagazine