romige posteleinpasta met zalm

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Romige pasta met postelein en zalm is hét gerecht voor als je weinig tijd hebt en je avondeten toch een feestje mag zijn. Gebruik postelein en raapstelen voor in de romige saus (nu volop in het seizoen), of ga voor wilde spinazie. 

Nog meer koken met postelein?

romige posteleinpasta met zalm

hoofdgerecht (4 personen)

300 g spaghetti
4 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 g postelein
150 ml droge witte wijn
250 g crème fraîche
1 el mierikswortel (potje)
200 g gerookte zalm, in reepjes
1 el kappertjes (potje), uitgelekt

Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Schep de postelein erdoor en laat het blad al omscheppend slinken. Neem de postelein uit de pan.

Verhit in de koekenpan de laatste 2 el olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de wijn toe. Kook de wijn tot de helft in. Roer de crème fraîche met de mierikswortel erdoor en verwarm de saus nog 3 min.

Giet de spaghetti af en meng door de knoflookroom. Schep de postelein en de zalm erdoor. Breng op smaak met peper. Draai met een vleesvork mooie nestjes van de spaghetti en leg ze op een schaal. Strooi de kappertjes erover en besprenkel naar smaak met wat extra olijfolie.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

posteleinpasta