broccolicouscous met rode peper, ansjovis en feta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Frisse groene brocollicouscous die snel op tafel staat. Daar hebben we zin in! Janneke: ‘Voor een vegamaal vervang ik de ansjovis door gerookte amandelen. Hak ze lekker grof en strooi ze met de feta over de couscous.’

Van bloemkool kun je ook heel makkelijk ‘couscous’ maken. 

broccolicouscous met rode peper, ansjovis en feta

hoofdgerecht (4 personen)

6 el extra vierge olijfolie
150 g couscous
350 g broccoliroosjes
1 bosje platte peterselie, fijngesneden
2 rode pepers, zonder zaadlijsten en fijngesneden
4 ansjovisfilets in olijfolie, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
4 volkoren pita’s
4 kropjes baby-romaine sla
150 g feta
2 limoenen, in partjes

Breng 200 ml water met 2 el olijfolie en een flinke snuf zout aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat 5 min. wellen. Maal intussen in de keukenmachine de broccoliroosjes fijn, tot ‘couscous’.

Roer de couscous met een vork los. Meng de broccoli en peterselie erdoor. Meng de rode peper met de ansjovisfilet en de knoflook door de rest van de olijfolie en schep door de couscous. Je kunt de couscous nu meteen lauwwarm serveren, maar op warmere dagen laat ik ’m graag afkoelen tot kamertemperatuur en serveer als salade.

Rooster de pita’s in het broodrooster. Verdeel de sla in losse blaadjes en leg op een schaal. Schep de couscous in de slablaadjes. Verkruimel de feta grof boven de couscous en serveer met de pitabroodjes en limoenpartjes.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

broccolicouscous