nr.1 foodmagazine

chili sin carne

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans of Chileens gerecht is, komt het oorspronkelijk uit de zuidelijke staten van de USA. Wij maken chili sin carne met linzen in plaats van gehakt. Zo eet je minder vlees, maar lever je niet in op eiwitten.

Probeer ook deze zomerchili van velderwtjes en tofu!

chili sin carne

hoofdgerecht | 4 personen | v

2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 el tomatenpuree
1 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngehakt
½ tl chilivlokken
1 rode paprika, zonder zaadjes, fijngehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl zoete gerookte-paprikapoeder (pimentón)
1 tl tijmblaadjes
400 g (1 blik) tomatenblokjes
2 tl worcestersaus
400 g (1 blik) rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
400 g (1 blik) linzen, afgespoeld en uitgelekt
gestoomde zilvervliesrijst,
vetarme Griekse yoghurt, guacamole en korianderblad, voor erbij

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui in 2-3 min. al omscheppend glazig. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Doe de verse en gedroogde chilipeper, de paprika en specerijen bij het uimengsel en roer alles. Roer de tomaten erdoor met 250 ml water, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Voeg de worcestersaus, bonen en linzen toe en laat de saus 8-10 min. sudderen tot hij licht is ingekookt.

Verdeel de rijst over de kommen en schep het chilimengsel erop, maak de chili sin carne af met een schep yoghurt, guacamole en koriander.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEREIDING SARAH CUTHBERTVALLI LITTLE / HANA REZA

Wil je meer delicious. recepten koken? Koop dan hier de nieuwste editie in onze webshop.

amerika