Limburgse salade met grottenham en geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heb je al asperges kunnen bemachtigen? Gestoomd zijn ze heel erg lekker in deze salade! Geef er lekker speltbrood bij. In Zuid-Limburg groeit tegenwoordig weer als vanouds veel spelt. Veel bakkers bakken brood en vlaaien met het heerlijke Limburgse spelt.

Meer inspiratie uit het zuiden: Limburgse gehaktballen!

limburgse salade met grottenham & geitenkaas
hoofdgerecht | 4 personen

6 verse pruimen, in partjes
5 el olijfolie extra vierge
2 el rodewijnazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
150 g fijne slamelange
150 g Limburgse grottenham
1 rode ui, in halve ringen
250 g verse geitenkaas (van De Bokkesprong*)
½ speltbrood, in dikke plakken

Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel de pruimen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie. Rooster de pruimen in de voorverwarmde oven, 20-25 min. of tot ze sappig zijn.

Klop een dressing van de rest van de olijfolie met de wijnazijn, de mosterd, de honing en zout en peper naar smaak.

Verdeel de sla over 4 borden en verdeel de ham, uiringen en pruimen erover. Verkruimel de geitenkaas grof boven de salade. Maak de salade af met de dressing en geef het brood met een lik gezouten boter erbij.

* Geitenkaas van De Bokkesprong komt uit het Noord-Limburgse Veulen. Leuke anekdote is dat ze een geit cadeau kregen die een zeer riante melkplas produceerde en de geitenkaasmakerij daardoor maakte tot wat hij nu is. Het assortiment van meer dan 50 soorten geitenkaas is indrukwekkend!

Bereiden ± 20 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Limburgse salade

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze