De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

bietensalade met vijgen, granaatappel en geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

bieten-vijgensalade met granaatappel en geitenkaas

voorgerecht | 4 personen

80 ml rodewijnazijn
1 el honing
2 rauwe rode bieten
4 rauwe chioggiabieten*
4 paarse vijgen, in vieren
100 g stevige geitenkaas, verbrokkeld
pitjes van 1 granaatappel
50 g rucolacress of andere cressen
125 ml olijfolie
ook nodig: mandoline

Klop de rodewijnazijn en honing in een kom door elkaar. Voeg zout en peper toe.

Schaaf de rode bieten op een mandoline in dunne plakjes of snijd dunne plakjes met een scherp mes. Schep ze om in het azijnmengsel en laat 30 min. marineren.

Schaaf intussen de chioggiabieten op een mandoline in dunne plakjes of snijd dunne plakjes met een scherp mes.

Laat de rode bieten uitlekken (vang de vinaigrette op) en schik ze samen met de chioggiabieten, vijgen en geitenkaas op een schaal. Strooi de granaatappelpitten en de cress erover. Klop de olie door de opgevangen marinade en sprenkel hem over de salade.

*Chioggabieten zijn Italiaanse, gestreepte bieten. Bestel ze bij de groenteboer of gebruik gewone bieten.

Bereiden ± 10 min. / marineren ± 30 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE MARK ROPER STYLING BERNI SMITHIES BEWERKING DOSIA BREWER

bieten-salade-delicious