nr.1 foodmagazine

Zó maak je een boterlammetje voor op de paastafel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Er zijn lammetjes, haantjes en prachtige vormen met uitgesneden bloemen. Ze maken van een gewoon pakje boter iets prachtigs. Botervormen gebruik je zo:

Ga je zelf paasbrood maken? Lees dan nog even deze praktische tips van culinair redacteur Trudelies

1

Week houten vormen voor in water met ruim zout. Minimaal 30 min., maar liever 8 tot 12 uur.

Vul de vorm met koude boter die nog stevig is, maar zich wel laat vormen. Druk de boter heel goed aan. Gebruik je een vorm met twee helften, vul dan beide helften, druk ze stevig tegen elkaar en strijk de bovenkant af.

3

Zet de vorm minstens 2 uur in de koelkast. Stort de boter dan met een tik op het werkvlak. Of verwijder voorzichtig één helft van de vorm en wip met de punt van een mes de boter uit de andere helft. Kun je de boter niet goed lossen, leg de vorm dan 15 min. in de diepvries en probeer het opnieuw.

boterlammetje-deliciousmagazine

Vorm voor boterlam van Geels Woonwarenhuis , € 13,95, geelswoonwarenhuis.nl

PRODUCTIE EN TEKST SUZANNE THE BEELDREDACTIE CARLA HAPPEE BEELD GEELS WOONWARENHUIS

widget delicious jamServeer deze bij hot cross buns, of ander paasbrood,met jouw favoriete delicious. jam! Je bestelt ze hier in onze webshop!

merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

kruidenboter-delicious