panko! 5x zo kun je het paneermeel óók gebruiken

Panko is Japans grof paneermeel gemaakt van gestoomd witbrood. Het wordt vooral gebruikt om alles een knappig korstje te geven, maar je kunt er nog veel meer mee!

1. Als salade topping

Meng panko met fijngesneden knoflook en gehakte pijnboompitten. Bak het mengsel krokant en serveer op een salade met burrata, avocado en tomaten.

2. Met ansjovis als topping op risotto of soep

Mix panko met fijngesneden kappertjes en ansjovis en bak krokant. Heerlijk over eenvoudige risotto of romige tomatensoep.

3. Maak pasta uit de oven extra knapperig

Geef je pasta uit de oven een extra knapperig korstje met een kruim van panko, Parmezaanse kaas en chilivlokken en gratineer in de oven.

4. Maak vissticks extra lekker

Super-de-luxe ‘vissticks’ maak je door schelvis-filet een pankokorstje te geven. Meng de panko met fijngesneden basilicum, pistachenoten en citroenrasp. Verdeel over de vis, druk aan en gratineer in de oven.

5. Asian schnitzels!

Uiteraard kun je ook kippendijen of schnitzels paneren met panko. Voeg dan wat extra smaakmakers toe aan de panko, zoals geraspte gember of knoflook, en marineer de kip eerst in sojasaus voor heerlijke Asian schnitzels!

low-carb kipschnitzels met krokante uitjes en Aziatische koolsla
Zelf schnitzels maken is heel makkelijk en ze zijn zoveel lekkerder dan de kant-en-klare versies! Door de kip eerst in karnemelk te marineren vang je twee vliegen in één klap: ten eerste wordt het vlees zachter door het vet en zuur in de zuivelmarinade, en ten tweede voorkomt de karnemelk dat de kip uitdroogt.
naar recept
kipschnitzel low carb

Bekijk ook: waanzinnig krokante aardappels

kipschnitzel low carb
RECEPTEN, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY.