polkadot taart decoratie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maak van een gewone taart een couturecake door hem te omhullen met een kraag van chocolade, voor een stijlvol polkadot effect!

Maak ook deze waanzinnige polkadottaart met frambozenvulling

 

polkadot taart decoratie

Knip voor een springvorm van Ø 20 cm een reep bakpapier van ± 65×12 cm*. Leg de strook op aluminiumfolie of nog een stuk bakpapier op je werkblad om te voorkomen dat er chocolade op je werkblad komt. Smelt voor de chocoladestippen 125-150 g witte chocolade au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak en spuit op de strook bakpapier stippen van ± 1½ Ø. Laat de stippen ± 15-20 min. op kamertemperatuur stevig worden.

Smelt intussen 250-275 g pure chocolade au bain-marie. Smeer de chocolade met een bakkwast rondom de gestolde witte chocolade stippen en iets over de randen. Zorg dat je een rand van het bakpapier vrijlaat. Laat de chocokraag
± 20-25 min. op kamertemperatuur stevig worden, maar zorg dat het nog soepel genoeg is om een kraag van te vormen. Wikkel de chocostrook met het bakpapier naar buiten om de taart en druk de naden aan. De chocoladekraag blijft het beste zitten als je de zijkant van de taart eerst rondom bestrijkt met chocoladeglazuur. Zet ± 15-30 min. in de koelkast om uit te harden en trek daarna het bakpapier voorzichtig van de kraag.

* Gebruik je een andere vorm, neem dan een strook die 3 cm langer is dan de omvang en ten minste 1 cm hoger dan je taart.

RECEPT MICHELE SOUTHAN FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING MICHELLE NOERIANTO

 

 

polkadot pasen 2