Gek op kroketten? Hier eet je de allerlekkerste volgens de delicious. redactie

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij Cafetaria Prinsen in Nieuw-Weerdinge worden dagelijks wel 150 kroketten gedraaid. Altijd van de beste kwaliteit. Rien en Edel hebben het maken van de meest gegeten snack in Nederland tot in de puntjes geperfectioneerd. Je kunt het met recht kroketten kunst noemen.

Draai thuis je eigen kroketten en probeer dit recept met prei en Schwarzwalder

Het zijn dan ook niet zómaar kroketten, waarvoor je bij Prinsen in de rij gaat staan. Ze worden gevuld met zalm uit Alaska, met 50 maanden gerijpte Parmezaan of met échte truffel. Het vlees komt van Belgische witblauw runderen die twee deuren verderop worden uitgebeend.

Chantal Arnts, van Food Inspiration Magazine, ging langs en maakte deze prachtige beelden.

Maar: er zijn nog meer plekken waar je heerlijke kroketten kunt eten. Hieronder vind je 3 tips van de redactie:

1. Wilde Kroketten
Bij dit krokettenrestaurant in de Houthavens in Amsterdam West eet je niet zomaar een kroket: deze ambachtelijk handgemaakte snack is generaties lang doorgegeven. Eigenaar Ad Poppelaars leerde het van zijn opa, en leerde zijn zoon Steven de kneepjes van het krokettenvak. Inmiddels hebben vader en zoon hun baan opgezegd om in de Houthavens in Amsterdam het allereerste krokettenrestaurant te beginnen!
Danzigerkade 27, Amsterdam West

2. Par Hasard
Bij Par Hasard serveren ze klassieke gerechten in combinatie met een Limburgs biertje of een goede wijn. Ze serveren er allerlei kroketten: rund, garnaal, kaas en kalf. Ook maken ze zelf frikandellen én kroketten! Een buurtfrituurtje voor heel Amsterdam West!
Douwes Dekkerstraat 22H, Amsterdam West

kroket-delicious
3. Frites Atelier
Frites Atelier is voortgekomen uit de liefde voor frites. Om de beste aardappels te vinden voor de frieten is Sergio Herman maandenlang op zoek geweest. Maar naast friet serveren ze ook de allerlekkerste ambachtelijke kroketten, zoals de ‘Zeeland shrimp croquette’ en ‘premium cheese croquette’. Binnenkort krijgt ook Amsterdam culinaire snacks van de sterrenchef.
Steenweg 56, Utrecht

Beeld: iStock

polenta rozemarijn kroketten | delicious