nr.1 foodmagazine

delicious.helpt: de fijne kneepjes van kneden

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Het kneden van een goed deeg kan lastig zijn, zeker bij plakkerig deeg waaraan veel vloeistof is toegevoegd. Maar met de zogenaamde slap-and-fold techniek, ook bekend als de French fold of the Bertinet-methode heb je binnen een mum van tijd een mooi glanzend, elastisch deeg in handen. Zo werkt het!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

bertinet-methode 

stap 1 Meng alle ingrediënten goed en leg het deeg op je werkblad (hoef je niet met bloem te bestrooien).

stap 2 Pak het deeg vast: doe al je vingers onder het deeg en je duimen erbovenop.

stap 3 Til het deeg op, draai het om en lat het op je werkblad ‘vallen’.

stap 4 Trek het deeg omhoog en vouw het dubbel. Hierdoor ‘vang’ je lucht in het deeg.

stap 5 Herhaal stap 3 en 4 tot je een mooi glanzend en elastisch deeg hebt.

Nóg meer baktips vind je in het februarinummer. Bestel nummer 2 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

deeg-kneden