nr.1 foodmagazine

gin-tonic met cranberry

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Valli Little haalt de kerst in huis door een Brits menu te maken, geïnspireerd op de gerechten uit haar jeugd. Waaronder met deze gin-tonic met frisse cranberry’s, die je een paar weken van tevoren maakt.

Zin in meer recepten van Valli Little? Maak ook haar kalkoenrollade, ook met cranberry’s.

cranberrygin

drankje | 1 liter | v

Je kunt deze drank tot 1 jaar in de koelkast bewaren. Begin 2-4 weken van tevoren.

500 g diepvriescranberry’s, ontdooid + extra, voor garneren
dun afgeschilde schil van 1(bio)sinaasappel + extra schil, voor garneren
500 g (fijne) kristalsuiker
600 ml gin
tonic, voor serveren
ook nodig: gesteriliseerde pot met een inhoud van 2 l, gesteriliseerde flessen

Zo maak je gin-tonic met cranberry:

stap 1 Doe de cranberry’s, sinaasappelschil, suiker en gin in de gesteriliseerde pot. Sluit goed af en zet 2-4 weken op een koele, donkere plek. Schud de pot elke dag om er zeker van te zijn dat alle suiker oplost. Schenk door een zeef in gesteriliseerde flessen.

stap 2 (begin vlak voor het opdienen) Serveer de gin in mooie glazen, bijgevuld met tonic en gegarneerd met de extra sinaasappelschil en cranberry’s.

Bereiden ± 5 min. / rusten 2-4 weken.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER

del_13_cover_tnuNóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel hét kerstnummer van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd!

gin-tonic