shanghainoedels met kip

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

kip met shanghainoedels

hoofdgerecht of lunchgerecht | 4-6 personen

500 g kipkarbonades, ontveld en gehalveerd
750 ml kippenbouillon
400 g verse Shanghainoedels*
2 tl (wit) sesamzaad, geroosterd, plus wat extra om te bestrooien
2 tl sesamolie
2 kleine komkommers, geschild, in dunne linten
4 bosuitjes, in dunne sliertjes
1 rode peper, in dunne sliertjes
4 el korianderblad
half bosje waterkers, schoongemaakt

saus
2 el zonnebloemolie
1 tl Szechuanpeperkorrels*
70 g tahin*
2 tl chilisaus
1 tl sesamolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl fijngeraspte gemberwortel
1 el lichte sojasaus
2 el zwarte rijstazijn*
1 el rijstwijn
80 ml kippenbouillon
1 el fijne kristalsuiker

Breng de kipkarbonades met de bouillon aan de kook in een pan op matig tot hoog vuur. Neem de pan van het vuur, dek af en laat de kip volledig gaar worden. Neem de kip uit de bouillon en scheur het vlees in stukjes. 

Verhit intussen de zonnebloemolie in een wok op matig tot hoog vuur. Bak hierin de Szechuanpeperkorrels 30 seconden, tot het aroma vrijkomt. Schep ze (zonder de olie) op een bordje. Doe de overige ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en hak ze grof met de pulseerknop. Voeg de afgekoelde peperkorrels toe en meng alles tot een gladde saus.

Kook de noedels in kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze af.

Schep de stukjes kip om met wat saus, zodat ze hier goed mee bedekt zijn, en voeg de overige ingrediënten toe. Verdeel het gerecht over kommen en strooi nog wat sesamzaad erover. Geef de rest van de saus erbij. 
Bereiden ± 45 min. 

* Verse Shanghainoedels, Szechuanpeper en zwarte rijstazijn zijn verkrijgbaar bij de toko. De noedels kun je evt. vervangen door gedroogde noedels. Tahin is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, Turkse en Marokkaanse winkels en grote supermarkten

RECEPT VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYILNG LEESA O’REILLY

shangainoedels