ravioli met tuinbonen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

 

Ravioli gevuld met tuinbonen is een heel elegant voorgerecht waar je trek van krijgt. Maar Chef-kok Dheeresh Strohmenger eet z’n peulvruchten ’t liefst rauw: ‘Tuinbonen zijn mijn favoriete bonen. Zelfs rauw vind ik ze heerlijk, ik eet ze graag naast een glas wijn en mooi stukje pecorino.’

ravioli met tuinbonen en buffelmozzerella

voorgerecht | 6 personen

500 g vers pastadeeg
extra semolina om mee te bestrooien
1 ei
1 bol mozzarella in stukjes, voor erover
1 tl verse tijmblaadjes
100 ml olijfolie
15 g boter
dunne schil en sap van ½ (bio)citroen
½ tl verse tijmblaadjes

ook nodig: pastamachine of pastadeegroller, kwastje

vulling
250 g verse jonge gedopte tuinbonen* (± 1-1½ kg ongedopt)
100 g buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
40 g geraspte Parmezaanse kaas
½ tl verse tijmblaadjes

Kook voor de vulling de tuinbonen in ruim gezouten water in 5-7 min. gaar, giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken. Hak de tuinbonen heel fijn, dit kan ook in de keukenmachine, maar houd het mengsel dan nog iets grof. Meng de tuinbonen met de mozzarella, Parmezaanse kaas en tijm en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de olie, boter, citroensap en tijm 6 min. op je laagste vuur, zonder dat het kookt.

Rol het deeg met de pastamachine zo dun mogelijk uit en bestrooi steeds met een beetje semolina, zodat het niet kan plakken. Snijd in 2 even lange helften. Kwast één helft dun in met ei en leg er telkens 1 el vulling op. Houd steeds 3 cm tussenruimte en aan de zijkanten van de lap 1½ cm vrij. Leg de andere deeglap erop, druk voorzichtig vanuit het midden alle lucht eruit en druk rondom de vullingen goed vast. Snijd in vierkanten.

Breng in je grootste pan ruim water aan de kook en voeg 2 el zout toe. Kook hierin de ravioli (niet meer dan 15 stuks tegelijk) in 1 min. gaar.Serveer de ravioli op voorverwarmde
borden met de citroenboter en mozzarella.

* Gebruik evt. diepvriestuinbonen en haal van grote exemplaren ook het buitenste velletje af.

Bereiden ± 75 min. (incl. doppen tuinbonen).

RECEPTEN EN BEREIDING DHEERESH STROHMENGER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS

ravioli-delicious