pasta met broccoli-tomatenroomsaus en saucijs

Pasta met broccoli-roomsaus

Janneke verdrijft de kou met heerlijk winterfood in delicious.januari. Neem nou deze pasta met broccoli-tomatenroomsaus. Heel fijn én het staat in een half uur op tafel!

pasta met broccoli-tomatenroomsaus en saucijs

hoofdgerecht | 4 personen

3 el olijfolie
300-400 g rundersaucijsjes, in plakjes van 2 cm
3 tenen knoflook, fijngesneden
5 ansjovisfilets in olie (blikje), fijngesneden
2 blikken gepelde tomaten (400 g)
2 takjes rozemarijn
400 g grote macaroni of andere pasta
500 g broccoli, in kleine roosjes
200 g crème fraîche
pangrattato of pecorino, voor erbij

Verhit in een koekenpan de olie. Bak de plakjes saucijs rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.

Fruit in het bakvet de knoflook en ansjovisfilet 1 min. zachtjes zonder te kleuren. Voeg de tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Voeg de saucijs en het takje rozemarijn toe en kook nog zachtjes in 15-20 min. tot een dikke tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.

Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee met de pasta.

Giet de pasta en broccoli af en meng met de tomaten-saucijsjessaus. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de macaroni met pangrattato of een stuk pecorino om te raspen.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN STYLING EN FOODSTYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

*Dit recept verschijnt in delicious.januari 2014.

Rodekooltaart met walnoten