nr.1 foodmagazine

foodware

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

foodwaretekst

Sander van Ommeren kookt sinds 9 jaar in zijn Foodware. Met twee zaken in Amsterdam is hij een begrip als traiteur en cateraar. Geen zin om te koken vanavond? Ga dan langs op de Looiersgracht of de Westerstraat.

‘Klanten komen terug voor bijvoorbeeld onze hoen in truffelsaus. Maar liever nog leg ik de nadruk op groente, om mensen minder vlees te laten eten. Ik vind dat ook een buffet voor zo’n 60% uit groente mag bestaan, met een of twee vis- of vleesgerechten erbij. Hardlopers zijn bijvoorbeeld onze biet-appelsalade met druivenpitolie of langzaam gegaarde auberine met tomaat, venkel en ras el hanout.

Ik kook van Italiaans en Japans tot de Maghreb-keukens en de Indiase keuken. Maar wel met veel kennis van traditie. Op een buffet meng ik ze niet, dan blijf ik liever beter bij een smaak en sfeer. Ik adviseer meestal ongeveer 600 g per persoon en dan zeven verschillende gerechten, dat geeft een rijk gevoel.

Foodware | Looiersgracht 12 en Westerstraat 116, Amsterdam | 020 620 88 98 | foodware.nl

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.