nr.1 foodmagazine

delicious. proeft pasta

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pasta komt uit Italië, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat het oorspronkelijk alleen in het zuiden werd gegeten? En dat gedroogd kwalitatief beter is dan verse pasta?

  1. Pasta komt oorspronkelijk uit het zuiden van Italië. Pas vanaf de tweede helft van de 20e eeuw staat het ook in het noorden dagelijks op het menu, als start van de maaltijd.
  2. Vandaag de dag wordt pasta vaker en vaker als hoofdgerecht geserveerd – en dan altijd zonder salade.
  3. Verse pasta wordt minder vaak gegeten. Italianen beschouwen het niet als superi- eur aan gedroogde pasta. Gedroogde pasta is ‘ander eten’, vinden ze. En dat kan al naar gelang wat de kok ermee doet, goed of slecht zijn.
  4. De gekste smaken worden tegenwoordig in pasta verwerkt. Een greep uit het assortiment: balsamico, kastanje, zalm, cacao en inktvis!

 

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Pasta Weetjes