kaaskanon met pasta en spinazie


Toen Jolanda dit artikel las was ze eigenlijk wel heel benieuwd naar het recept met  uitgeholde Serra da Estrella kaas. Nou, geen probleem. We spraken immers toch met Betty Koster van l’Amuse voor buy your blessings. Hierbij het recept!

Serra da Estrela is een zachte lepelbare schapenkaas, afkomstig uit Noord Portugal. Serra betekent berg, Estrella de sterren, en het is daar waar de schapen hun voer bij elkaar grazen. De kaas wordt na de productie gewassen met gepekeld water en omwikkeld met linnen. Voor je hem eet, snijd je de bovenste korst van de kaas die je als deksel bewaart. Zo kun je romige zuivel eruit lepelen. En met zo’n half-uitgehold kaasje maak je een comforting pastagerecht!

Betty Koster: ‘Allereerst wordt het kaasje gewoon meer dan half leeg gelepeld, maar je bewaart de deksel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook kleine pasta (1 kop) net aan gaar. Je roerbakt 300 gram spinazie in een scheutje olijfolie met een zeer fijngesnipperd knoflookteentje. Rooster daarna 75 gram pijnboompitjes kort, tot ze beginnen te geuren. Vermeng dit met de pasta en de spinazie en vul de kaas met dit mengsel. Bak dit 15 à 20 minuten in een ovenschaaltje op 180 graden. Eet smakelijk!’