nr.1 foodmagazine

koreaanse noedelsalade met groenten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Noord- en Zuid-Korea doen allebei mee aan de Olympische spelen. En moeten zelfs tegen elkaar spelen bij het tafeltennistoernooi. Als dat maar goed gaat… Vandaag Jahb-Chae, een rijk gevulde noedelsalade met ei, vlees en veel groenten.

hoofd-, lunch- of bijgerecht (4-6 personen)

3 el gedroogde wolkenoortjes (toko)
200 ml kippenbouillon (evt. van tablet)
200 g bieflap, in dunne reepjes
75 g shiitake, in reepjes
2½ el lichte sojasaus (toko)
1 tl geraspte gemberwortel
zout, peper
3½ el arachideolie
1½ el sesamolie
1½ el sesamzaad
200 g ham, dikke plak, in repen
100 g krabsticks, in dunne repen
1 groene en 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
1 kleine winterwortel of 2 dikke bosworteltjes, in dunne repen
½ ui, in dunne boogjes 200 g glasnoedels (van hung kwee meel, toko)
2 eieren
300 g spinazie, geblancheerd, uitgeknepen
1 tl suiker
chiliflakes

Week de wolkenoortjes in ruim kokend water in een kommetje ± 30 min. en laat ze uitlekken. Kook de wolkenoortjes in de bouillon in ± 12 min. gaar.

Meng de bieflapreepjes met de shiitake, 1 el sojasaus, de gember en wat peper. Verhit een wok of grote koekenpan, voeg 1 el (arachide)olie toe en roerbak het vleesmengsel op hoog vuur ± 2 min. Neem het mengsel uit de pan. Meng het vleesmengsel met 1 el sesamolie en ½ el sesamzaad en leg het in een wijde schaal.

Verhit nog 1 el olie en bak de hamrepen in ± 3 min. aan beide kanten iets bruin. Neem ze uit de pan en leg ze bij het vlees. Voeg nog ½ el olie toe en bak de krabsticks rondom
bruin. Voeg nog 1 el olie toe en roerbak de paprika, wortel en ui ± 2 min.

Laat de glasnoedels in ruim koud water ± 15 min. weken en laat uitlekken. Snijd of knip de
noedels in kleinere stukken (± 10 cm). Kook de glasnoedels in ± 3 min. gaar en laat uitlekken.

Splits de eieren, klop de eiwitten en eierdooiers ieder in een aparte kom los. Klop niet
te lang, anders gaat de structuur van de eieren kapot. Verhit ½ el olie in een anti-aanbakpan en bak van het eiwit een mooie dunne omelet. Snijd deze middendoor, rol op en snijd  hem in dunne repen. Bak ook van de eierdooiers een dunne omelet en snijd ook deze in repen.

Klop een dressing van 1½ el sojasaus, 1 tl suiker, 1 el sesamzaad, ½ el sesamolie en breng op smaak met peper. Schep het vlees, de krabsticks, alle groenten, de noedels en dressing luchtig om. Schep de salade op een schaal en garneer met de omeletreepjes en wat chiliflakes.

bereiden ± 30 min/ weken wolkenoortjes ± 30 min
p.p. ± 290 kcal/ 19 g koolhydraten/ 12 g vet

Receptuur Boonnam Park

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!