nr.1 foodmagazine

sardientjes met tomaat en ui

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een lekker simpel traditioneel Spaans gerechtje, geef er lekker brood bij.

 

voorgerecht (4 personen)

3 rijpe vleestomaten
1½ kg verse sardientjes, schoongemaakt, zonder kop
bloem
4 el olijfolie
3 fijngesneden uien
4 teentjes knoflook, in plakjes
100 ml witte wijn
een paar takjes peterselie, fijngesneden

Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden,schep het vruchtvlees eruit en snijd ze in kleine blokjes.

Bestrooi de sardientjes met zout en haal ze door de bloem. Schud het teveel eraf. Verhit een pan met de olie. Bak de sardientjes 2 min. per kant goudbruin.

Neem ze uit de pan en bewaar. Giet een beetje olie uit de pan, voeg de ui toe en bak 10 min. op matig vuur.

Voeg de knoflook toe en roer om. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg de wijn toe en wederom de sardientjes en laat op laag vuur 10 min. bakken. Voeg indien nodig nog wat vocht toe. Breng op smaak met zout en voeg de peterselie toe. Eet met brood dat je dipt in de saus.

Bereiden ± 40 min.
p.p. ± 370 kcal / 32 g eiwit / 22 g  vet / 9  g koolhydraten