tonijn met mango en srirachadressing

tonijn met mango en srirachadressing
Voorkeur: glutenvrij / lactosevrij

aantal 4 | voorgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | | glutenvrij, lactosevrij

Op zoek naar een voorgerecht voor kerst? Maak deze tonijn met mango! In plaats van tonijnsteak is ook hamachi – een makreelachtige die je ook vindt onder de naam yellowtail – een lekkere aanrader.Wil je dit gerecht voorbereiden? Snijd 1 dag eerder de mango en sjalot en bewaar apart en afgedekt in de koelkast. Maak de vinaigrette en bewaar afgedekt buiten de koelkast.

Kooktijd:20

Ingrediënten

  • ½ rijpe mango
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl gembersiroop
  • 300 g albacore tonijnsteak
  • shiso purple cress

Instructies

  1. Schil de mango en snijd in miniblokjes. Snijd de sjalot fijn.
  2. Klop een vinaigrette van het sap van ½ limoen, 2 el olijfolie, de sriracha en de gembersiroop.
  3. Verhit de laatste 2 el olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de tonijnsteak met zout en peper en bak in 1 min. per kant bruin en vanbinnen rosé.
  4. Neem de vis uit de pan en houd onder een deksel warm. Fruit in het bakvet de sjalot 1 min. Schep de mango erdoor en bak nog 1 min. Snijd de ander helft van de limoen in 4 partjes.
  5. Snijd de tonijn in plakjes en leg op de borden. Schep het mangomengsel erbij. Besprenkel met de sriracha-vinaigrette. Garneer met de cress en een limoenpartje.

Voedingswaarde

  • calorieën: 208 kcal
  • eiwit: 18 g
  • vet: 11 g
  • koolhydraten: 9 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer kerstinspiratie?