Op zoek naar een voorgerecht voor kerst? Maak deze tonijn met mango! In plaats van tonijnsteak is ook hamachi - een makreelachtige die je ook vindt onder de naam yellowtail - een lekkere aanrader.Wil je dit gerecht voorbereiden? Snijd 1 dag eerder de mango en sjalot en bewaar apart en afgedekt in de koelkast. Maak de vinaigrette en bewaar afgedekt buiten de koelkast.
Kooktijd20 minutesminutes
Ingrediënten
½rijpe mango
1sjalot
1limoen
4elextra vierge olijfolie
1tlsriracha
1tlgembersiroop
300galbacore tonijnsteak
shiso purple cress
Instructies
Schil de mango en snijd in miniblokjes. Snijd de sjalot fijn.
Klop een vinaigrette van het sap van ½ limoen, 2 el olijfolie, de sriracha en de gembersiroop.
Verhit de laatste 2 el olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de tonijnsteak met zout en peper en bak in 1 min. per kant bruin en vanbinnen rosé.
Neem de vis uit de pan en houd onder een deksel warm. Fruit in het bakvet de sjalot 1 min. Schep de mango erdoor en bak nog 1 min. Snijd de ander helft van de limoen in 4 partjes.
Snijd de tonijn in plakjes en leg op de borden. Schep het mangomengsel erbij. Besprenkel met de sriracha-vinaigrette. Garneer met de cress en een limoenpartje.
Voedingswaarde
calorieën: 208kcal
eiwit: 18g
vet: 11g
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.