Extra lang, liefst buiten aan tafel met een vrolijk gezelschap… ‘Heerlijk!’, horen we je denken, maar zonder dat je zelf te lang in de keuken staat!
In delicious.augustus delen we diverse recepten die bij dit thema passen: salades die je van tevoren maakt en verder laat je de oven het werk doen. Haal het nummer dus nú in huis.
En mocht je voor vanavond nog een oplossing zoeken, dan kunnen onderstaande recepten je wellicht op weg helpen.
Makkelijke zomersalades
In de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag!
naar receptLange tijd waren fruitsalades een no go. Hoogste tijd om ze van dat imago te verlossen. Geef ze bij de BBQ, als voorgerecht of serveer ze op warme dagen als lunch. Dit is een topcombi van Hollands zomerfruit + Italiaanse basilicum + dressing met Japanse twist!
naar receptVier de nazomer met deze verrukkelijke peulen-kruidensalade, een maaltijdsalade met een feestelijk tintje. Peulvruchten zijn fantastisch, helemaal als ze ultravers zijn. Heerlijk met royaal kruiden, romige burrata en knapperige grissini. Je verdubbelt of verdriedubbelt de hoeveelheden van deze salades ook heel gemakkelijk, als je meer eters aan tafel hebt!
Nog een lekkere salade met peultjes
VEGA(N) TIP: Gebruik vegan chorizo en bak de stukjes lekker knapperig of gebruik vegan spekjes. Vervang de mayonaise en zure room voor vegan variaties en gebruik vegan feta. Bij ruim gesorteerde supermarkten vind je een groot assortiment aan vegan kazen.
naar receptGa op zoek naar zwarte knoflook! Met super smaakrijke tomaatjes, romige labne, peterselie, chilipeper en komijn word je salade onweerstaanbaar.Bekijk ook: 11x makkelijke koude pastasalades
naar receptAls (buiten)lunch is pastasalade met kip ideaal. Met eenvoudige ingrediënten en een frisse citroendressing wordt je kip-pastasalade perfect.
naar receptDoe wat meer moeite voor een onbekendere pasta-vorm, kies je favoriete ingrediënten en serveer zo’n snelle pastasalade bij de BBQ. Deze pastasalade met courgette is eenvoudig, vol zomersmaken en je krijgt iedereen er gelukkig mee.
naar receptGerechten uit de oven
De amandel-kruidenkorst houdt de schar lekker mals. Serveer met geroosterde tomaatjes en krieltjes uit de oven.
naar receptDukkah is een Egyptisch specerijen-notenmengsel dat je in een handomdraai zelf kunt maken. Dit kruidigmensel combineert zich prachtig met de zachte witvisfilets. Heerlijk voor een doordeweekse avond. Fan van dukkah? Maak dan ook eens de noten-zadencrunch van Merijn!
naar receptJe hebt zoete en zure kersen. Voor dit gerecht gebruik je zoete kersen die je in Nederland overal kunt kopen. De zure variant wordt in België veel gegeten en heet daar ‘kriek’. Wij noemen zure kersen vaak morellen, die worden meestal ingemaakt in plaats van zo gegeten.
naar receptGek op aubergine? Geef kippendijen met aubergines in de oven een mooi krokant laagje van kruidenpangrattato met oregano en knoflook.
naar receptZoet gekaramelliseerde tomaat & ui op een bodem van knapperige laagjes bladerdeeg. Een showstopper van een omgekeerde taart, waar je er gerust twee van wil bakken.Tip: heb je vegan eters te gast? Vervang dan de boter en het bladerdeeg door een plantaardige variant en laat de manchego achterwegen. Dan kunnen zij ook meegenieten van deze hartige tarte.
naar receptHet is alleen al een feest om de plakjes groenten zo mooi neer te leggen, laat staan om deze plaattaart op te eten. Zet een grote karaf gekoelde rosé op tafel voor bij deze luxe lunch en waan je in de Provence! Nog zo'n lekkere taart, maar dan zoet: plaattaart met zomerfruit
naar receptZomerse desserts
Liefhebber van cocktails? Dit gaat perfect samen met een dessert. De bitterzoete smaak van de negroni in combinatie met het frisse passievruchtijs, vormen een echt power koppel.Ook een bellini gaat fantastisch in deze trifle met amaretti.
naar receptKnapperig laagje deeg, zachte frangipane, romige crème en frisse aardbeien-topping: dit is het ultieme zomertoetje.Dol op aardbeien? Probeer ook deze recepten met het rode zomerfruit.
naar receptDeze plaattaart zit vol zomerfruit en verwent zeker 24 gulzige gasten. Maak een mix van hard+zacht en zoet+zuur fruit. Wij gebruiken blauwe bessen, maar bramen, aardbeien of frambozen doen het ook wonderwel in deze lichte cake. Je kunt de cake eerder klaar hebben. Bak de cake ’s ochtends en bewaar hem dan op een koele plek tot serveren. Zo heeft het glazuur ook voldoende tijd om te drogen.
naar receptZomerdrankjes
Homemade het lekkerst! Van zwarte thee, citroen, munt en het zoet van rijpe mango en honing. Serveer de spritzer royaal met ijs. Tip: Voeg voor een extra kick een shot gin of witte rum toe.
naar receptGek op Aperol spritz en gin-tonic? Maak dan zeker dit fusion drankje, de Aperol gin-tonic. Best of both worlds en de perfecte cocktail tijdens een lange zomerse avond.
naar receptDe pink paloma: een fris alternatief op de margarita. Zoet, zuur, zilt, bitter… deze cocktail heeft het allemaal. Dit is dé signature cocktail van bartender Tess.
naar receptCode rood! Heb je verkoeling nodig? Snijd dan een joekel van een watermeloen in blokjes en maak er ijs van door ze in de vriezer te plaatsen. Even pureren en je hebt in een handomdraai het meest verfrissende drankje op aarde! Lekker met of zonder gin.
naar receptOf kijk hier voor nog meer drankjes:
Hapjes voor je zomerfeestje
Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!Nog zo'n heerlijk feesthapje: gevulde eitjes met avocadocrème.
naar receptOnweerstaanbaar Italiaans comfortfood en ook helemaal weekend-proof: krokante polentaballetjes met gorgonzola. Lekker als borrelhapje bij een glas wijn of bier of – om in Italiaanse sferen te blijven – spumante!Of probeer deze Siciliaanse arancini.
naar receptKlassieke pesto is en blijft favoriet, maar voor een beetje variatie zijn we ook altijd te porren. Voor deze flatbreads maak je een pesto met body, want je gebruikt kikkererwten en amandelen! Perfect als lunch wanneer je veel energie kunt gebruiken, maar ook heerlijk als makkelijk diner. Kikkererwtenpesto over? Serveer het als dip bij de borrelplank!
naar receptOf steek de barbecue aan:






















