11x makkelijke koude pastasalades

Waarom we van pastasalades houden? Kooktechnisch kan de zomer best een uitdagende periode zijn. Enerzijds klotsen de verse soorten fruit en groenten tegen de plinten, anderzijds is onze eetlust door de hitte soms ver te zoeken.

Terwijl we normaal gesproken ’t hoofd redelijk koel weten te houden, is het in ons Nederlandse klimaat toch flink aanpoten wanneer de thermometer wat hoger uitslaat dan gebruikelijk. Met die toenemende hitte keldert onze zin om (lang) de keuken in te duiken. Maar daar hebben we een fijne oplossing voor: pastasalades!

Hitteplan voor de keuken

Want eten moeten we uiteindelijk toch. Zeker wanneer het zo warm is: dan is het extra belangrijk dat je je vocht- en energiebalans op pijl houdt! Want je voert misschien niet veel uit, maar gebruikt toch een hoop energie door jezelf van de ventilator naar de koelkast te verplaatsen – en weer terug. Al het zweet dat van je lijf gutst moet weer aangevuld worden in de vorm van culinair verantwoorde energie. Gelukkig is dat zo gepiept met onze lijst fijne pastasalades.

Onze lekkerste pastasalades

Pastasalades zijn zulke warm-weer-kampioenen omdat ze makkelijk zijn, snel en erg geschikt om in grote hoeveelheden te bereiden. Zo hoef je maar één keer achter de potten en pannen te duiken om er vervolgens een kleine week plezier van te hebben.

Eet je liever niet de hele week dezelfde pastasalade? Houd de ingrediënten dan apart. Zo heb je altijd losse, gekookte pasta achter de hand die je vervolgens naar behoeven kunt toevoegen aan welke combinatie dan ook. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pastasalade met tonijn & ansjovis, of eentje met perzik en blauwe kaas? De combi van pesto en mozzarella blijft ook een all time favourite, of ga voor één van onze verfrissende ideeën: een pastasalade met ravioli!

Bij delicious. zijn we verslingerd aan de Italiaanse keuken. Pasta is een grote favoriet en ja, zelfs die maken we het liefst zelf. En wist je dat dat heel goed kan zonder machine?

pastasalade met doperwtenpesto & warmgerookte zalm

Zin in zomer! Zodra de zomer echt losbarst, wordt het tijd om samen buiten te genieten. Voor een picknick, tuinfeestje of burenborrel is een pastasalade het perfecte gerecht dat je easy meeneemt. Houd het hoofd koel, pak je mooiste schaal erbij en je bent zo klaar.
naar recept
pastasalade doperwten zalm
raviolisalade à la niçoise
Waarom zou je voor doodgewone pasta in een pastasalade kiezen, als je ook voor zalige, gevulde pastakussentjes kunt gaan? We zijn Janneke Philippi eindeloos dankbaar voor deze slimme twist, want met ravioli blaas je zo'n beetje iedere salade heerlijk nieuw leven in.
Deze kruising tussen een niçoise en een pastasalade staat deze zomer dus bij ons op repeat. Bij jou ook?
naar recept
raviolisalade à la niçoise
pastasalade met bluecheesedressing
Liefhebbers van roquefort halen hun hart op met de dressing die over deze pastasalade gaat. Als je de dressing apart houdt, kun je ‘m ook meenemen naar park/bos/picknick!
naar recept
pastasalade met blue cheese dressing
volkorenpastasalade met rosbief
Zo nu en dan houden we van écht powerfood. Daarom kiezen we ingrediënten die ons lijf net dat beetje extra kunnen geven, bijvoorbeeld walnootolie. Dat bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren en ook omega-3 olie, de olie die ook in vette vis zit en die we bijna allemaal te weinig eten. Gezonde vetten dus! Onze volkorenpastasalade bevat naast de walnootolie ook sproutmix: een mix van jonge, net ontkiemde zaadjes die boordevol vitaminen, mineralen en voedingsstoffen zitten.
naar recept
volkorenpastasalade asperges | delicious
pastasalade met radicchio en pesto
Het is bijna onmogelijk om het beste recept óóit te kiezen. Maar in veel favorieten speelt pasta ongetwijfeld een hoofdrol. Vandaag een pastasalade gevuld met kaas met knapperige pancetta en een bittertje van de radicchio.
naar recept
pastasalade-delicious
pastasalade met gegrilde perziken
In deze pastasalade zit de zoete smaak van perzik, de stevige smaak van blauwe kaas én het hartige van olijven… Geniet van zo’n perfecte aanvulling op een mooie zomerdag!
naar recept
pastasalade met gegrilde perzik | delicious
pastasalade met pesto
Deze kleurrijke pasta combineert perfect met allerlei verse ingrediënten in een frisse salade. Een pastasalade is een lekkere, volwaardige hoofdmaaltijd, maar kan ook prima worden geserveerd als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue. Blijft er wat over, geen probleem! Deze pasta blijft heerlijk stevig en wordt niet klef, dus is ook heerlijk als je hem de dag erna als lunch wilt eten.
naar recept
Grand_Italia_Salade_Pasta_Penne_met_Pesto (1)_delicious
pastasalade met tonijn & ansjovisdressing
Janneke Philippi bedacht voor ons deze doe-het-zelf-pastasalade. ‘Ik vind het verrassend om de ingrediënten van een salade apart te presenteren, zodat iedereen z’n eigen salade kan samenstellen. Alle ingrediënten kun je van tevoren voorbereiden!’ Binnen een half uur staat deze salade op tafel en nog beter; in het park, op je balkon, in de tuin, als het maar al fresco is!
naar recept
pastasalade tonijn - delicious
geroosterde bavette en salade met blauwe-kaasdressing
Deze geroosterde bavette kan zowel op de barbecue als op de grillpan worden bereid. Samen met de pastasalade met blauwe-kaasdressing, is dit hét gerecht voor een heerlijke zomeravond.
Probeer ook eens deze bavette met hollandaise en chipotle!
naar recept
bavette-delicious
kip-pastasalade met tuinbonen en citroendressing
Als (buiten)lunch is pastasalade met kip ideaal. Met eenvoudige ingrediënten en een frisse citroendressing wordt je kip-pastasalade perfect.
naar recept
pastasalade met tuinbonen - delicious
orzosalade met romanesco en radijsbladpesto
Orzo of riso is een pasta die op rijstkorreltjes lijkt. Orzo betekent in het Italiaans gerst, riso is rijst. Deze pasta soort leent zich ideaal voor risotto! Wij serveren hem met romanesco en huisgemaakte pesto van radijs.
naar recept
orzosalade-pesto-delicious