Psst… dit recept voor pastasalade met tomaat komt uit het juni 2023-nummer van delicious.! Meer zomerse recepten? Bestel het nummer hier!
Pastasalade met tomaat
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
mediterraans |
vegetarisch
Ga op zoek naar zwarte knoflook! Met super smaakrijke tomaatjes, romige labne, peterselie, chilipeper en komijn word je salade onweerstaanbaar.Bekijk ook: 11x makkelijke koude pastasalades
kooktijd25 minutes minutes
uitlekken6 hours hours
totale tijd6 hours hours 25 minutes minutes
Kookgerei
- ook nodig: zeef en kaasdoek of dunne theedoek, vijzel
ingrediënten
- 1 kg Griekse yoghurt*
- 400 g casarecce pasta
- 500 g gemengde kerstomaatjes
- 1 tl komijnzaad, geroosterd en gekneusd
- ½ chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
- sap van 1⁄2 citroen
- 1 el rodewijnazijn
- 3 el extra vergine olijfolie + extra voor erover
- 2 bolletjes zwarte knoflook (groenteboer/markt)
- peterselie fijngesneden, voor erover
instructies
- Begin 1 dag eerder aan de labne.
- Bekleed een zeef met kaasdoek en schep de yoghurt erin samen met 1 el grof zeezout. Vouw de kaasdoek dicht, hang de zeef boven een kom en laat de yoghurt zo een nacht uitlekken in de koelkast tot stevige labne. Doe de labne over in een kom; het uitlekvocht heb je niet nodig. Je kunt labne 1 week afgesloten bewaren in de koelkast.
- Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en spoel koud af.
- Kneus de tomaatjes met een paar tegelijk in de vijzel. Doe ze in een grote kom en schep ze om met de komijn, chilipeper, het citroensap, de azijn, 3 el olijfolie en zout en peper.
- Doe de zwarte knoflook in een kom, prak met een vork en meng de labne erdoor. Strijk de zwarte knoflook-labne uit op een schaal. Schep de pasta door het tomatenmengsel en de pastasalade over de labne. Bestrooi vlak voor serveren met peterselie en besprenkel met extra olijfolie.
- Geen tijd om yoghurt te laten uitlekken tot labne? Je kan de Griekse yoghurt ook direct gebruiken, maar zal dan minder dik zijn.
calorieën: 926kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 117g
auteur: delicious.
RECEPT: CHARLOTTE BINNS MCDONALD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: ijsbergsla met doperwten en muntdressing