Een beetje limoensap doet wonderen voor veel gerechten. Hieronder zetten we de lekkerste recepten met limoen op een rij. Wat dacht je bijvoorbeeld van eigengemaakte chili-limoenolie die perfect gaat bij vis? Of maak je rijst extra fris met wat limoenrasp.
Geen limoen in huis? Over het algemeen zijn limoen en citroen prima inwisselbaar. Limoen heeft een iets hogere zuurgraad dan een citroen. Doordat de vrucht veel suiker bevat, merk je dit amper. Het zure van een limoen is de perfecte match met pittige gerechten of wat vettere gerechten, zoals vis of cheesecake.
Ga direct naar:
Hartige gerechten met een vleugje limoen
Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim zorgt voor extra structuur en smaak. Zijn oesters nieuw voor je? Hier lees hoe je ze makkelijk opent.
naar receptStrooisels geven vooral veel smaak of halen de smaak van een ingrediënt juist naar boven, voegen extra crunch of juist iets zachts toe aan gerechten. Deze heerlijke dungesneden heilbot heeft strooisels van pistache, venkelgroen en limoen.
naar receptDe perfecte opening voor een feestelijk diner is dit gerecht met geroosterde pijlinktvis. Serveer het met frisse chili-limoenolie.
naar receptOef wat lekker! Zoete sjalotten, crunchy cashews, sappige garnalen en dan royaal pittige limoendressing erover.
naar receptAgedashi dofu, of agedashi tofu, is een traditioneel voorafje in Japan. De tofu wordt gefrituurd en krijgt een lekker knapperig korstje dankzij de maizena. Deze agedashi tofu is als warme custard: het smelt op je tong en de tofu mengt zich met de noedels en umami-saus.Liever noedels met kippenbouillon? Maak dan deze kurkuma-noedelsoep.
naar receptZin in lekker zomers streetfood, maar dan thuis? Ga voor deze geroosterde maïs met limoenyoghurt, pancetta en geitenkaas van Janneke Philippi. Door het roosteren krijgt de maïs een extra volle smaak. Hap lekker af!
naar receptFris, een beetje spicy en lekker knapperig! Deze spicy kalkoen staat binnen no time op tafel. De limoenrasp geeft tijdens het na-stomen smaak af aan de rijst en maakt het gerecht zo extra fris. Enjoy!
naar receptKip kan ook fris! Combineer met citroen, komkommer, munt en cherrytomaat. Bulgur er bij en klaar is je maal!
naar receptWe eten vaak mosselen op zeeuwse of franse wijze, maar mosselen kun je heel goed combineren met andere sauzen en smaakmakers… zoals deze chili-limoenmayo!
naar receptDessert- en taartrecepten met limoen
Wauw: deze absolute showstopper staat niet alleen prachtig op jouw kersttafel, maar smaakt ook nog eens fantastisch.Nog meer witte wondertaarten zoals een saffraanpavlova, witte chocotiramisù of vanillenoga-ijstaart vind je in dit lijstje.
De zomer barst los! Dus stoppen we ons favoriete zomerfruit en geurige kruiden in een onweerstaanbaar verfrissend drankje: watermeloen-wodkagranita.Ook lekker: couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes.
naar receptAchter veel prachtige en lekkere producten die we dagelijks eten en drinken gaan mooie verhalen schuil. Verhalen van boeren die een Fair Share zouden moeten krijgen voor hun inspanningen. delicious. is de samenwerking aangegaan met Stichting Max Havelaar om deze verhalen een podium te geven. In het kader van deze actie geven elke maand recepten voor bij (h)eerlijke Fairtrade koffie, zoals deze kokos-limoen cupcake met merenguetopping!
naar receptDe gember en limoen geven de fluweelzachte crème een fantastisch aroma en de smeuïgheid is helemaal perfect. Dit gerecht is van een beroemde Australische-Japanse chef Tetsuya Wakuda uit Sydney.
naar receptDeze îles flottantes van Yvette van Boven zijn een secuur werkje, maar als het af is dan heb je gegarandeerd een wow-effect! Tip van Yvette: 'Een krokant koekje of schuimpje erover zorgt voor afwisseling in structuur en smaak, probeer maar!' Deze zabaglione is gemaakt met muskaat-aardbeisiroop met basilicum!
naar receptEen frisse taart met een lekkere bite van de pistachenootjes. Deze taart heeft het allemaal. Perfect om te maken voor een feestelijk moment op een zonnige dag. Geniet ervan!
naar receptZoete broodjes bakken… daar houden we wel van. Als dat ook nog eens gecombineerd wordt met 1 van de lekkerste zoet-zure citrusvruchten ter wereld, limoen, en een sticky yoghurtglazuur, hoeven wij niet meer richting bakker.
naar receptDeze warme chocoladetaartjes vallen in de categorie kleine moeite, fijne taart. Klaar in iets meer dan een halfuurtje. Daarna komt het lastigste: eraf blijven, want ze moeten nog een uurtje afkoelen. Zodra je ze opensnijdt, vloeit de limoen-chocovulling eruit. Ook perfect als feestelijk toetje! Geef er dan een glas rode dessertwijn Banyuls bij.
naar receptRutger bakt voor delicious. soezen met rood fruit en mascarpone-limoenvulling, superfeestelijk en héél lekker! Rutger, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Er zitten frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien in… je proeft de zomer! Soezen maak je met kookdeeg dat een paar minuten goed moet garen in de pan. En de oven mag vooral niet te vroeg open.’
naar receptDe margarita: een klassieker onder de cocktails. Razend populair over de hele wereld en heerlijke fris met limoensap en tequila. Maak er een taart van en je hebt een match made in heaven! Kan je geen genoeg krijgen van cocktails? Neem dan een kijkje bij onze 6 onweerstaanbare cocktail-desserts!
naar receptOp zoek naar een goed picknickgerecht? Ga dan voor deze zoete worteltjestaart. Een van de favorieten van de delicious. redactie.
naar receptToch liever met citroen aan de slag? In ons archief vind je de lekkerste recepten met citroen
In het nieuwste nummer van delicious. vind je een recept voor oesters vingerlimoen-vinaigrette. Vingerlimoen wordt ook wel limoenkaviaar of finger limes genoemd. De exotisch citrusvrucht komt uit Australië en de vorm lijkt een beetje op een vinger of ei. Aan de binnenkant zijn ze gevuld met kleine bolletjes: kaviaar dus!



















