glutenvrij / lactosevrij, veganistisch
aantal 10 |
drankje |
lente |
hollands |
lactosevrij
De zomer barst los! Dus stoppen we ons favoriete zomerfruit en geurige kruiden in een onweerstaanbaar verfrissend drankje: watermeloen-wodkagranita.Ook lekker: couscoussalade met watermeloen, feta en lamsreepjes.
voorbereiding30 minutes minutes
bevriezen4 hours hours 30 minutes minutes
totale tijd5 hours hours
ingrediënten
- 1 kleine watermeloen 1½-2 kg, geschild, pitjes verwijderd (zie tips)
- 130 ml wodka
siroop
- 150 g fijne kristalsuiker
- rasp en sap van 2 biolimoenen
- 40 g gemberwortel geraspt
- paar verse muntblaadjes fijngesneden
instructies
- Snijd de watermeloen in stukken en pureer samen met de wodka glad in een blender of keukenmachine (zie tips). Schenk door een zeef in een ondiepe diepvriesdoos (± 1 ½ l. inhouen zet 1½ uur in de diepvries. Prak alle ijskristallen glad met een vork en zet nog 3 uur in de vriezer. Klop de ijskristallen nu elk half uur los, zodat je een korrelige granita krijgt.
- Verwarm intussen in een pan op laag vuur de suiker met 80 ml water en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en voeg het limoenrasp en -sap en de geraspte gember toe. Laat in ± 5 min. stroperig inkoken. Laat afkoelen maar zet niet in de koelkast. Schep voor serveren de granita in glaasjes, sprenkel er wat siroop over en bestrooi met fijngesneden munt.
calorieën: 125kcal
|
eiwit: 1g
|
|
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
*De granita kan tot 2 dagen van tevoren worden bereid. Haal een paar minuten voor serveren uit de diepvries, zodat het een beetje zachter wordt.
Fotografie: Yuki Sugiura. Recept: Monique Lane. Styling: Olivia Wardle. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!