glutenvrij, lactosevrij
aantal |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
aziatisch |
glutenvrij, lactosevrij
Oef wat lekker! Zoete sjalotten, crunchy cashews, sappige garnalen en dan royaal pittige limoendressing erover.
kooktijd35 minutes minutes
totale tijd35 minutes minutes
ingrediënten
- 400 g grote rauwe garnalen, gepeld, met staartpuntje, zonder donkere darm
- 3 el sesamolie
- 1 korte komkommer, in dunne plakjes
- sap van 1 limoen + limoenpartjes voor erbij
- 1 kropsla, blaadjes losgemaakt
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- ½ bosje koriander, blaadjes geplukt
- ½ bosje munt, blaadje geplukt
- ½ bosje Thaise basilicum*, blaadjes geplukt
- cashewnoten, geroosterd en grof gehakt, om te bestrooien
Pittige limoendressing
- 100 ml olie
- 4 sjalotten, fijngesneden
- 1 el gemberwortel, fijngesneden
- 4 rode chilipepers, fijngesneden
- 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 3 el fijne kristalsuiker
- 3 kaffirlimoenblaadjes*, in dunne reepjes
- 2 tl trassi (garnalenpasta)
- 3 el vissaus
- sap 1 limoen
instructies
- Verhit de 100 ml olie voor de dressing in een wok op matig vuur. Bak hierin de sjalotten met de gember en chilipeper al omscheppend in 8-10 min. glazig.
- Voeg de knoflook, suiker, limoenblaadjes en trassi toe en bak de sjalotten nog 6-8 min. tot ze licht kleuren. Neem van het vuur en roer de vissaus, het limoensap en zout en peper erdoor.
- Doe de garnalen in een kom en schep ze om met de sesamolie en wat zout en peper. Verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de garnalen 2-3 min. tot ze gaar zijn en lichte schroeiplekjes krijgen. Schep ze in een kom om met flink wat dressing.
- Schep in een kom de komkommer om met het limoensap en een snuf zeezout. Leg de sla op de borden en verdeel de garnalen, tomaatjes, komkommer, kruiden en cashews erover. Serveer met de rest van de dressing.
calorieën: 464kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
* Kaffirlimoenblaadjes of jeruk perut koop je bij de toko. Trassi is gefermenteerde garnalenpasta. Thaise basilicum is geurig en heeft een iets anijsachtige smaak. Te koop bij de ruim gesorteerde supermarkt en toko.
RECEPTEN PHOEBE WOOD. FOTOGRAFIE BRETT STEVENS. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog een top recept met garnalen: tomatenstoof met garnalen en venkelzaad